zondag 30 oktober 2011

OOK NSC TE STERK VOOR ELBURGER SPORTCLUB

Het begint langzamerhand eentonig te worden, maar Elburger Sportclub heeft ook de uitwedstrijd tegen NSC te Nijkerk verloren; 4-1. De thuisclub was een maatje te groot voor de formatie van Egbert Kragt. In de eerste twintig minuten wisten de blauw-witten zich, mede dankzij doelman Frans Koornberg, nog redelijk staande te houden. Toen halverwege Mustafa Aydin echter de score opende en even later Steven Huizer de Elburger sluitpost met een afstandsschot totaal verraste en de stand op 2-0 bracht was de toch al geringe hoop op een positief resultaat vrijwel uit de blauw-witte harten verdwenen. Een tegentreffer, die overigens wegens buitenspel werd afgekeurd, had de ruststand evenwel nog een draaglijker aanzien kunnen geven.

Doordat de zeker niet onaardig spelende Mark Land op slag van rust om disciplinaire redenen werd gewisseld, werden de vooruitzichten hierop nog somberder. De tweede helft was nog maar koud op gang toen NSC al op rozen zat doordat Sercan Ozturk handig profiteerde van een misverstand in de Elburger-defensie. De thuisclub nam hierna enigszins gas terug. Hiervan profiteerde Marco de Vries door de uitgelopen doelman Koen Verhoeff met een kopbal te passeren. Tenslotte bepaalde opnieuw Aydin na een vlot lopende aanval de eindstand op 4-1