zaterdag 8 september 2012

Owios wint opnieuw

OWIOS heeft zaterdagmiddag een 2-0 overwinning op Unicum uit Lelystad. Makkelijk ging het niet want Unicum bleek een redelijk voetballende ploeg te hebben met snelle verdedigers die de snelle spitsen van OWIOS weinig ruimte gaven. Unicum leek beter, maar de beste kansen waren voor OWIOS.

In de 16e min bereikte een diepe bal van Gerdo van’t Hul de op snelheid liggende William van den Hul maar verdediger Brown kon op het laatste moment een doelpunt voorkomen. Één min later kon dezelfde Gerdo van t’Hul net niet afronden en in de 23e min werd diens voorzet net overgekopt door Bennie Veldhoen.
De beste kans voor Unicum viel in de 36e min te noteren toen spits Tokhi een kopbal onderuit de hoek getikt zag worden door Marcel van der Beek. In de 38e min kon William van den Hul weer niet afrondden, weer werd hem op het laatste moment de voet dwars gezet door verdediger Emiel Glastra.

Na rust ging OWIOS op zoek naar de openingstreffer. Bennie Veldhoen leek hier naar op weg maar werd onreglementair gestuit door Neville Brown.

In de 57e min viel dan toch de bevrijdende treffer. Een voorzet van de uitblinkende Arjan Boon, werd ineens op de slof genomen door Bennie Veldhoen. Onhoudbaar verdween de bal in de benedenhoek: 1-0. William van den Hul kreeg in de 68e min een grote kans de voorsprong uit te bouwen, passeerde de doelman maar schoot voorlangs.

In de 82e min kwam Unicum met 10 man te staan toen verdediger Brown Arjan Boon achter op de hakken stapte, wat hem zijn 2e gele kaart opleverde. Unicum ging de laatste minuten alles of niets spelen, gooide er nog een spits bij, wat ruimte opleverde voor de OWIOS aanvallers. Uit één van die aanvallen scoorde William van den Hul met een keihard schot bekwaam de 2-0. Na twee wedstrijden heeft OWIOS nog de volle buit.

Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Lelystad op het programma. Ook Lelystad heeft 6 punten dus kan het een spannende pot worden. Aanvang is 14.30 uur.