donderdag 13 september 2012

Voorbeschouwing Elburger SC - VSCO'61 (vanuit beide clubs)

In een straal van amper 5 km zijn dit seizoen maar liefst 4 ploegen uit  de omgeving vertegenwoordigd in de 2e klasse G; OWIOS, ’t Harde, VSCO ’61 en Elburger Sportclub. Dat betekent maar liefst 12 onvervalste derby’s.  Zaterdag staat alweer de derde streekontmoeting in deze klasse op het programma.

Op het Burg. Bode Sportpark is de Elburger Sportclub de gastheer van buurman VSCO ’61 uit Oosterwolde.

Twee seizoenen terug stond deze altijd beladen confrontatie voor de laatste maal op de competitiekalender. De wedstrijd in Elburg eindigde toen in een 2-0 overwinning voor de blauw-witten, terwijl het treffen in Oosterwolde onbeslist (0-0) eindigde.

De twee openingswedstrijden verliepen voor de degradant nog niet echt voorspoedig. Net zo min als winstpunten konden ook nog geen treffers worden genoteerd. Het wordt dus langzamerhand tijd voor de formatie van Henk Nieuwenhuis om het tij te doen keren.

VSCO ’61 mocht in de recente ontmoeting tegen ’t Harde de eerst zege begroeten wat uiteraard het zelfvertrouwen ten goede zal komen.

We hopen op een boeiend en aantrekkelijk duel, dat ongetwijfeld veel voetballiefhebbers naar het complex aan de Zwolscheweg zal lokken.

De wedstrijd begint om 14.30 uur en staat onder leiding van de heer O.S. Lijenhorst uit Amersfoort.

Bron: Elburger SC


Tweede derby op rij voor VSCO’61
Zaterdag wacht VSCO’61 de tweede derby van dit seizoen. Na vorige week sv ’t Harde is komende zaterdag de Elburger SC de tegenstander.  De wedstrijd in  Elburg op Burgemeester Bode Sportpark begint om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter O.S. van Leijenhorst uit Amersfoort.

De maand september staat voor VSCO’61 vooral in het teken van de derby’s. Maar liefst drie derby’s worden in deze maand gespeeld door de kanaries uit Oosterwolde. Afgelopen week was sv ’t Harde de eerste in de rij en zaterdag volgt de uitwedstrijd tegen Elburger SC. Over veertien dagen komt OWIOS op bezoek in Oosterwolde.
VSCO’61 wist de eerste derby met 1-0 te winnen. Een dik verdiende overwinning die alleen hoger had moeten uitvallen. Het scorend vermogen was de eerste twee competitiewedstrijden nog niet optimaal, maar het spel laat zichtbaar tekenen van vooruitgang zien wat vertrouwen geeft voor de komende weken. VSCO’61 heeft door deze overwinning de eerste driepunter binnen.

Voor Elburger SC is het ook de tweede derby. De eerste wedstrijd in de competitie werd echter met 0-1 verloren van OWIOS. Ook in de tweede wedstrijd wisten de mannen van hoofdtrainer Henk Nieuwenhuis de eerste competitiepunt(en) niet binnen te halen. Kampioenskandidaat Lelystad’67 was met 3-0 te sterk. Door deze twee nederlagen bivakkeert Elburger SC onderaan de ranglijst.
De Elburger SC zal er alles aangelegen zijn om juist tegen VSCO’61 de eerste competitiepunten te begroeten door een overwinning in deze ‘burenstrijd’. Voor VSCO’61 zal winst ook zeker welkom zijn om een goed vervolg te geven aan de overwinning van vorige week. Twee seizoenen terug troffen beide team elkaar ook. Uit verloor VSCO’61 met 0-2 en thuis werd een 0-0 gelijkspel behaald. Hoe de krachtsverhoudingen nu liggen is moeilijk te voorspellen, maar dat een derby onvoorspelbaar is lijkt een cliché. Het belooft in ieder geval een boeiend duel te worden daar zeker vele toeschouwers getuige van willen zijn.

Bron: VSCO'61

Geen opmerkingen:

Een reactie posten