zaterdag 8 september 2012

Eerste winst voor KV Elburg

Op een zonnig Burg. Bode sportpark pakte KV Elburg zaterdag de eerste punten in de nog prille veldcompetitie. NKC uit Nijverdal werd met 13-10 verslagen.

Trainer/coach Rico Smit had er de afgelopen week op gehamerd dat het anders moest dan tegen ASVD. Meer strijdlust en beleving moet de afgenomen schotkracht van KV Elburg compenseren. Ook had hij een wijziging in de vakindeling aangebracht.

Dat pakte goed uit. Elburg speelde veel beter dan vorige week en streed voor iedere bal. Na een goed begin zakte het team in het tweede gedeelte van de eerste helft toch weer wat terug. NKC kon aanklampen en een voorsprong nemen. Via de ruststand 6-8 was alles nog mogelijk.

Elburg speelde een sterke tweede helft en nam meteen het initiatief. Via 8-8 liep Elburg uit 13-10. Ook in de slotfase kwam de overwinning niet meer in gevaar zodat de twee punten verdiend in Elburg bleven.

De doelpunten kwamen van:
Jordi Immeker 4;Jimmy van der Linden 3; Nynke de Haan 2; Benjamin Tijdeman2; Benji Sjardijn 1; Hetty van den Berg 1.

Volgende week zaterdag 15 september staat er weer een uitwedstrijd op het programma. Tegenstander is dan TOP Vroomshoop.