Het eerste team van Batfighters Elburg heeft vrijdag de koppositie veroverd in de 1e klasse D. Tegen Swift 1 pakte de thuisploeg een 10-0 overwinning. Batfighters 3 boekte ook een ruime zege, terwijl team 2 en 4 helaas hard onderuit gingen.

Batfighters 1 ontmoette dus Swift 1 uit Deventer, dat net als de Elburgers op de eerste speeldag zeven punten had gepakt. Arjen Koops, Stefan Vlieger en René Vlieger gingen zeer sterk van start, want in de eerste vijf partijen werd geen enkele game afgestaan. Pas in de zesde pot wisten de bezoekers een game te pakken, al ging ook dat punt naar de Batfighters. Arjen had in zijn tweede partij vijf games nodig om van Paul Froger te winnen, maar in die laatste game was het verschil weer vrij groot. Stefan en Arjen wonnen ook nog het dubbelspel, waardoor binnen niet al te lange tijd de maximale score van 10-0 werd bereikt.
Door de overtuigende zege staat team 1 nu bovenaan in de 1e klasse D. Vrijdagavond wacht een lastige uitwedstrijd tegen Kampenion 2, dat twee punten minder heeft. Kampenion, vorig seizoen gedegradeerd uit de Promotieklasse, gaat waarschijnlijk samen met Batfighters 1 en Heino 1 uitmaken wie er kampioen wordt.


Batfighters 2 pakte in de eerste speelweek nog negen punten, maar vrijdag was de tweedeklasser kansloos tegen Smash’70 3. Gerard Tomassen redde de eer door Martin de Roos te verslaan en verder was ook invaller Jacob-Jan van der Spek dichtbij een punt. Na een 2-0 achterstand verloor hij nipt met 12-10 in de vijfde game van Joop van Weeghel. Op het lastige spelletje van Harrie Sellies hadden de Elburgers geen antwoord. Eindstand: 1-9. Team 2 speelt vrijdag net als team 1 een uitwedstrijd in Kampen.

Batfighters 3 mag zich door een 7-3 overwinning op Kampenion 7 koploper noemen in de 4e klasse C. Hetty Kamphorst bleef opnieuw ongeslagen, terwijl Hans Jurriëns (twee) en Gerrit van de Poll (één) samen ook drie punten pakten. Het dubbelspel werd eveneens gewonnen door de thuisploeg. Team 3 heeft nu één punt voorsprong op Emmeloord 2, dat voorlopig de enige concurrent voor de titel lijkt te zijn. Tussen de nummer twee en drie is het gat namelijk al zes punten. Donderdag spelen de Elburgers een uitwedstrijd tegen Vined 4.

Tot slot Batfighters 4. Na de zege in week 1 was de vierdeklasser niet opgewassen tegen de bezoekers van Staphorst 1, dat vorig seizoen nog in de 3e klasse actief was. Mark Moorman, Gert-Jan van der Linde en Heinz Klein bleven helaas puntloos: 0-10. Daardoor staat team 4 nu op de voorlaatste plaats.