zondag 30 september 2012

Bossini G.S.Stars delft in bloedstollende wedstrijd het onderspit

Afgelopen vrijdagavond stond het eerste thuisduel van dit seizoen op het programma voor de basketballers van Bossini G.S.Stars. De wedstrijd werd gespeeld tegen Cobranova uit Voorburg. Dit team versterkte zich deze zomer met eredivisiespelers Schelvis en Sewrattan en won vorige week van Grasshoppers uit Katwijk.

De thuisploeg kwam slecht uit de startblokken en keek na 5 minuten tegen een achterstand van 10 punten aan. De nieuwe aanwinsten van Cobranova schoten met scherp en waren een plaag voor de Elburger defensie. Onder aanvoering van Jeroen Doek en Alex Tuinfort klampte de thuisploeg echter aan en bleef de achterstand te overzien.

In het tweede kwart viel de aanvalsmachine van Cobranova stil door meer verdedigende druk van Bossini G.S.Stars. Vooral het spel van de 17-jarige Stephan Versluis gaf de Elburgers veel energie. De bezoekers schakelen over op een zone-verdediging om de Elbuger aanval nog verder te ontregelen. Het effect was echter tegenovergesteld en Rik van de Nes schoot met 8 punten op rij de thuisploeg weer helemaal terug in de wedstrijd. Ruststand 28-33.

In het derde kwart kwam Bossini G.S.Stars voor het eerst op voorsprong. Cobranova breekt echter niet en met een 6-0 run pakten de bezoekers een 47-52 voorsprong. Een score van Rik van de Nes brengt eind derde kwart het verschil weer op 3 punten.

Het vierde kwart leek het kwart van Bossini G.S.Stars te worden. Met een strakke verdediging, controle over de rebound en goed uitgespeelde aanvallen stonden de Elburgers tot 30 seconden voor tijd steeds aan de goede kant van de score. Op dat moment scoort Cobranova speler Bracelly met een knappe drive de gelijkmaker en brengt de stand op 73-73. Met 12 seconden te spelen kreeg de thuisploeg balbezit en kans op het laatste schot. Dit schot van Ronald van de Weg ketst van de ring, maar een alerte Michel van Houten weet de rebound binnen te tikken. Helaas een fractie van een seconde buiten de tijd. Zuur voor de thuisploeg, maar goed beoordeeld door de scheidsrechters, die een knappe wedstrijd floten.

In de eerste verlenging pakte Cobranova het initiatief. Met nog 2 minuten spelen brengt een sterk spelende Alex Tuinfort met twee scores Bossini G.S.Stars bij 81-80 weer op voorsprong. Voorburger Bracelly bleek echter weer niet te stoppen, want hij bracht de stand op 81-82. Met een goed uitgespeelde aanval weet de thuisploeg Ronald van de Weg compleet vrij te spelen. Zonder aarzeling schiet hij zijn score binnen en brengt zijn ploeg op een voorsprong van 83-82. In de volgende verdediging maakt Bossini G.S.Stats een persoonlijk fout op wederom forward Bracelly van Cobranova. Hij kan de wedstrijd vanaf de vrijeworplijn beslissen, maar mist echter een van zijn vrijeworpen. Bij 83-83 mogen de spelers zich klaar maken voor een tweede verlenging.

Halverwege de tweede verlenging haperde de aanval van de thuisploeg. Onnodig balverlies bracht Cobranova een aantal eenvoudige scores. De pijp is leeg bij de Elburgers en het lukt niet om de achterstand weer in te lopen. Voorburg blijft koelbloedig vanaf de vrijeworplijn en pakt de punten. Eindstand na ruim 2,5 uur basketbal 91-99.

Volgende week zaterdag speelt Bossini G.S.Stars in Nijmegen tegen Wildcats.