zondag 2 september 2012

Owios wint in 1e derby van ESC


In bijzijn van het bijna voltallige college van B en W omzoomden afgelopen zaterdag op deze fraaie najaarsmiddag veel voetballiefhebbers de prachtige nieuwe kunstgrasmat van het het Burgemeester Bode Sportpark. Zij waren getuige van de klassieke streekderby tussen Elburger Sportclub en het Oldebroeker OWIOS op de openingsdag van het nieuwe voetbalseizoen.


Dat er tenslotte een 0-1 eindstand op het ook al nieuwe scorebord prijkte betekende voor de blauw-witte aanhang een bittere pil. In een overigens uiterst sportief treffen, waarin de leidsman de kaarten onaangeroerd liet, was vriend en vijand het er toch wel over eens dat de overwinning voor de Oldebroekers verdiend was.

OWIOS ging voortvarend van start en een schot van William Van den Hul op de lat betekende een eerste waarschuwing.

Aan de andere kant liet Remco Timmer zich namens de thuisclub gelden, maar hij vond Van der Beek op z´n weg. 

Direct na de hervatting had OWIOS in de persoon van Gerdo van ´t Hul op voorsprong moeten komen, maar oog in oog met doelman Roy van Dijk maaide hij, na een uitstekende aanval, over de bal.

Toch namen de gasten, die met name in het tweede bedrijf, de bovenliggende partij vormden, de leiding. Na een goed opgezette aanval tussen Van den Hul en Henrico Spronk was het de laatste die doelman Van Dijk van dichtbij kansloos liet.

Afgezien van een schot op het houtwerk van Marco de Vries, konden de Elburgers in aanvallend opzicht nauwelijks een vuist maken.

Verwoede pogingen om in de slotminuten alsnog de gelijkmaker te forceren liepen op niets uit. Voor OWIOS was de eerste klap een daalder waard !


Geen opmerkingen:

Een reactie posten