maandag 3 september 2012

Eerste driekamp heren EVV

Na drie weken trainingsarbeid mochten de mannen van Heren 1 zaterdag 1 september eindelijk los. Op het programma stond een driekamp in Harderwijk met SVS Schalkhaar en gastheer VVH. Deze ploegen eindigden vorig jaar met ruime voorsprong als nummer 1 en 2 in de regiodivisie en komen dit jaar uit in de 2e divisie. Pittige tegenstanders dus en voor trainer Peter Gaillard een mooie gelegenheid om te zien hoe zijn team de trainingsstof in praktijk zou brengen.

EVV, waar de nieuwe middenman Gerard Berends wegens werk nog ontbrak, begon de eerste wedstrijd tegen VVH wat timide en stond in no time op achterstand. Gaillard hamerde in zijn timeouts op een hogere servicedruk en minder rechtstreekse fouten in de aanval, maar de achterstand was in de eerste set niet meer in te halen. In de tweede set speelde EVV vanaf het begin een stuk feller en was het VVH dat veel onnodige fouten maakte. In de beslissende derde set bleef EVV servicedruk en een stabiele pass houden. Aan de andere kant van het net werd duidelijk dat het gemis van twee basisspelers de servicepass van VVH geen goed deed. Aan EVV-zijde lijkt de uitbreiding van de selectie juist een kracht te worden. De nieuwelingen Remco de Man, Robert van het Goor en Berry Auee kregen van coach Gaillard ruim speeltijd en draaiden goed mee.

In de tweede wedstrijd wachtte SVS uit Schalkhaar. Na het kampioenschap van vorig jaar bleek deze ploeg zich in de zomer danig versterkt te hebben. In de eerste set had EVV het dan ook erg lastig met de slagkracht van de tegenstander. Met name de blokkering had erg veel moeite om zich in te stellen op de buitenaanvallers van de tegenstander. Na de verloren eerste set kwam EVV beter in de wedstrijd. Door wederom een goede servicedruk werd de aanval van SVS ontregeld, waardoor de blokkering en veldverdediging meer succes hadden. Ook de eigen middenaanval begon meer te scoren. Aan het eind van de set gaf een dubbele wissel, Remco de Man en Robert van het Goor voor Robert van Esterik en Wouter Gaillard, EVV aanvallend voordeel, waardoor EVV uiteindelijk net aan het langste eind trok. In de derde set – de zesde achtereenvolgende voor EVV – leken de krachten bij EVV weggevloeid. De Elburgers kwamen niet onder de servicedruk van SVS uit en bij een 2-10 achterstand had coach Gaillard zijn tweede timeout al verbruikt. Een aantal wissels brachten EVV nog wat dichterbij de ploeg uit Schalkhaar, maar de set - en daarmee de wedstrijd - ging verloren.

Al met al twee nuttige wedstrijden waaruit het team de nodige lessen kan trekken. Zaterdag 8 september zal blijken of dat deze week inderdaad gebeurd is. Dan staat vanaf half twee in de eigen sporthal ’t Huiken een driekamp op het programma met SSS uit Barneveld en opnieuw VVH. Alweer twee tweededivisieploegen, dus de mannen kunnen weer aan de bak.