maandag 17 september 2012

Competitiestart Batfighters: vier ruime overwinningen

De vier competitieteams van Batfighters Elburg zijn uitstekend van start gegaan in het najaarsseizoen. Op vreemde bodem haalden ze allemaal een ruime overwinning binnen.

Batfighters 1 hoopt dit najaar in de 1e klasse D de tweede plek van vorig seizoen een mooi vervolg te geven. Arjen Koops, Stefan Vlieger en René Vlieger gingen vrijdag op bezoek bij Trias 3 in Twello. De start was uitstekend. Alleen René stond in zijn eerste partij een game af, zodat er bij het dubbelspel al een 0-3 voorsprong op het scorebord stond.
Het dubbelspel werd door Stefan en René echter in vijf games verloren, en ook daarna waren de verschillen kleiner.
Nadat René ook zijn tweede partij won, leverden Arjen en Stefan een punt in tegen respectievelijk Jos Krijt en Jasper Bonenberg. Arjen haalde vervolgens het vijfde punt binnen tegen Rob Havekes. De twee spannendste partijen waren voor het laatst bewaard, al leek het daar niet op toen René in no-time tegen een 2-0 achterstand aankeek tegen Bonenberg. De eerste game ging al overtuigend naar de speler van Trias, en daarna was René helemaal de weg kwijt: 11-0. Op één of andere manier ging René daarna beter spelen, al moest hij in de derde game wel vijf matchpoints wegwerken. Met 15-13, 11-9 en 11-9 wist René ternauwernood de winst te pakken.
In de laatste partij liet Stefan zich na een 2-0 voorsprong tegen Krijt nog bijna verrassen. Bij 4-9 in de beslissende game leek de partij beslist, maar met zeven punten op rij kon Stefan de partij toch nog winnen.
Eindstand: 3-7. Een prima resultaat, aangezien een gelijkspel ook niet onterecht was geweest. Vrijdag speelt team 1 een thuiswedstrijd tegen Swift 1 uit Deventer, dat zijn eerste wedstrijd ook met 7-3 won.

Batfighters 2, dit voorjaar kampioen geworden in de 3e klasse, beleefde een vliegende start in de 2e klasse C. Tegenstander was Hoonhorst 1, dat een hele andere samenstelling heeft dan vorig seizoen. Omdat de spelers vertrokken naar andere clubs, is hun plek opgevuld door het complete tweede team, dat voor de zomer nog in de 4e klasse speelde. Jeroen Bokhorst, Gerard Tomassen en Ayad Haba boekten dan ook een overtuigende 1-9 overwinning. Alleen de allereerste partij van Gerard leverde geen punt op. Vrijdag komt Smash’70 3 op bezoek. Op het eerste gezicht lijken de Hattemers voor team 2 de sterkste tegenstander in de poule.

Batfighters 3, uitkomend in de 4e klasse, speelde maandag al de eerste competitiewedstrijd. Op bezoek bij Zwartsluis 3 zetten ook zij een mooie 1-9 uitslag neer. Gerrit van de Poll verloor één partij, terwijl Hans Jurriëns en Hetty Kamphorst ongeslagen bleven. Ook het dubbelspel werd in het voordeel van de Elburgers beslist. De komende wedstrijd van team 3 is vrijdagavond (thuis) tegen Kampenion 7.

Voor Batfighters 4 begon het seizoen ook al op maandag. Met een 3-7 overwinning bij HTTV 3 in Den Ham kunnen ook zij tevreden terugkijken op de eerste speelronde in de 4e klasse. Van de eerste drie partijen gingen er twee naar de thuisploeg, maar daarna waren de Elburgers nauwelijks af te stoppen. Jacob-Jan van der Spek was goed voor drie winstpunten, Gert-Jan van der Linde pakte er twee en Michel Biesterbos voegde er ook een punt aan toe. Het dubbelspel werd eveneens gewonnen door team 4. Op de tweede speeldag komt komende vrijdag Staphorst 1 op bezoek in Elburg.

Voor meer nieuws, speelschema’s en statistieken, surf naar
http://www.batfighters.nl.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten