zaterdag 22 september 2012

s.v. ’t Harde pakt punt in Dronten

Vooraf had iedereen in of uit ’t Harde voor een gelijkspel getekend en achteraf was deze handtekening de juiste beslissing.

Niet dat ASV uit Dronten recht had op meer door hun vertoonde spel maar kijkend naar het aantal kansen c.q. mogelijkheden hadden de  polderbewoners iets meer recht van spreken.

De eerste helft gaf een gelijk opgaande strijd waarbij opviel dat ’t Harde wat verder achteruit speelde en de linies wat korter op elkaar had staan ten opzichte van de partij tegen DFS.

Vermeld moet worden dat door blessureleed  een aantal spelers uit het tweede meededen die een compliment verdienen en hun taak naar behoren hebben uitgevoerd.
De 1-0 voorsprong van ASV Dronten kwam tot stand op een manier die zich al wat vaker had voorgedaan namelijk dat ’t Harde bij balverlies niet snel genoeg anticipeerde qua omschakeling waardoor Wilco Braam vrij voor  de goal kwam en koelbloedig binnentikte.

Toch herpakte s.v. ’t Harde zich en was het laatste kwartier van de eerste helft het beste wat de Hardenezen hebben laten zien en bogen ze de  achterstand om in een 1-2 voorsprong door een prachtige links ingeschoten curve van Arnoud Kamerbeek en een echte spitsen goal van Kevin van Renselaar.
Je zou denken consolideren in de tweede helft en gokken op een buitenkansje om de voorsprong uit te bouwen maar menigeen had de versnapering van de rust nog niet achter de kiezen toen Jos Dijkstra Jan en alleman liet staan en op bijna onmogelijke manier de bal achter keeper Jim van der Wijk liet verdwijnen.

Het verdere verloop van de tweede helft had ASV Dronten de betere mogelijkheden maar gezien de totale wedstrijd mogen beide teams tevreden zijn met een punt want het totaal vertoonde spel verdiende geen winnaar.