zondag 16 september 2012

KV Elburg wint in een matig duel

KV Elburg speelde afgelopen zaterdag de uitwedstrijd tegen TOP Vroomshoop.
Elburg speelde een matige wedstrijd maar won wel (11-14).

Elburg speelde met name de eerste helft ver onder hun kunnen. Het ging allemaal te tam met teveel individuele fouten. TOP kon daarom halverwege de eerste helft een voorsprong nemen (4-2). Elburg herpakte zich echter wel in de slotfase van de eerste helft en ging met een kleine voorsprong (6-7) de rust in.

In de rust had coach Rico Smit de gelegenheid het team weer op scherp te zetten. Dat lukte ook want in de fase na rust legde Elburg de basis voor de overwinning. Onder leiding van aanvoerder Jim van der Linden (hij scoorde drie keer van afstand) liep Elburg uit naar 8-12. TOP gaf zich echter nog niet gewonnen. Mede door enkele dubieuze beslissingen van de scheidsrechter bleef men in het spoor van de Elburgers. Via 10-12 gaf Elburg de overwinning echter niet meer uit handen en won verdiend met 11-14.

Geen hoogstaande wedstrijd maar wel een hele nuttige overwinning in deze uitwedstrijd. Elburg doet zo op de ranglijst goed mee met 4 punten uit drie wedstrijden.

De doelpunten kwamen van:

Jim van der Linden 4; Benjamin Tijdeman 4; Jordi Immeker 2; Ragnild Steert 2; Nynke de Haan 1; Melanie Kalverda 1.

Volgende week zaterdag 22 september ontvangt Elburg koploper Rheko uit Rheden. Aanvang van de wedstrijd is om 15.30 uur op het Burg. Bode sportpark.