vrijdag 28 september 2012

Onvervalste derby VSCO’61-OWIOS

Zaterdag is sportpark De Heughte het decor van de gemeentelijke derby tussen VSCO’61 en OWIOS. De wedstrijd begint om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter R. van den Bosch uit Zwolle.

Voor VSCO’61 betekent dit de derde derby van dit nog prille seizoen, maar het betreft wel de enige gemeentelijke derby. Een prachtig affiche waar veel toeschouwers op af zullen komen. Spanning, strijdlust en gezonde rivaliteit zijn ingrediënten die zaterdag, maar ook nu al gevoeld worden. Een wedstrijd om naar uit te zien en waar veel over gesproken wordt.


OWIOS is dit seizoen aan de hand van de nieuwe hoofdtrainer Erwin Brem goed gestart. Met negen punten uit vier duels wordt een gedeelde tweede plaats bezet met een punt minder dan koploper Lelystad’67. Juist tegen deze koploper verloor OWIOS twee weken geleden haar enige wedstrijd tot nu toe. In Lelystad werd met 1-0 verloren. Aan de zegekar werden Elburger SC, Unicum en afgelopen zaterdag Vios Vaassen gebonden. Een mooie start wat zeker perspectief biedt voor dit seizoen.

VSCO’61 kent daarentegen een wat moeizamere start. Verliespartijen tegen ZwartWit’63 en Elburger SC, waarbij de wedstrijd tegen de Elburger buren qua instelling onder de maat was. Tussendoor werd tegen sv ’t Harde de eerste competitiepunten behaald. Afgelopen zaterdag speelde VSCO’61 verdienstelijk gelijk tegen koploper Lelystad’67 die daarmee de eerste competitiepunten verspeelde.

De derby zaterdag tussen VSCO’61 en OWIOS lijkt een kolfje naar de hand van OWIOS. Afgelopen seizoen wisten de groenwitten tweemaal met het kleinst mogelijke verschil te winnen. Ook het seizoen ervoor wist VSCO’61 slechts een punt over te houden aan beide confrontaties. Een cliché luidt dat in derby’s elke wedstrijd op zich staat. Dat betekent dat geen waarde gehecht hoeft te worden aan de statistieken en daarmee aan in het verleden behaalde resultaten. We hopen op een mooi en sportief duel en met respect voor elkaar.


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten