zondag 30 september 2012

Elburger SC onderuit tegen ASV Dronten

De Elburger Sportclub heeft de thuiswedstrijd tegen asv Dronten met 2-1 verloren. Het betekende de eerste overwinning van dit seizoen voor de groen-witten. 

Vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter R.J. Bruggeman uit Heino waren de plannen van de volgelingen van trainer Lucas
                  Hoekman duidelijk en zij gingen dan ook volop de strijd aan.

Al na acht minuten opende Dronten de score nadat de geheel vrijstaande Wilko Braam, na een aanval over de linkervleugel, met een kopbal doelman Bjarn Onderstal wist te passeren.

De thuisclub was in aanvallend opzicht niet bij machte om de Dronter-afweer echt in de problemen te brengen. De groen-witten waren zelfs dichterbij een verdubbeling van de score al werd een kopbal van Richard Boer, na een hoekschop, maar ternauwernood onschadelijk gemaakt.

De Eburger Sportclub ging direct na de hervatting opportunistisch van start, maar doelman Marco Remmelts werd nooit echt op de proef gesteld.

Nadat Dronten al in een eerder stadium, gezien de kansen, verder weg had kunnen lopen moest er een strafschop aan te pas komen om dit te verwezenlijken. Na een overtreding van één der Elburger-verdedigers voltrok Jeroen van der Meer het vonnis feilloos.

In blessurertijd scoorde Raoul Jessurun, ook uit een strafschop, nog de enige tegentreffer na een overtreding op dezelfde speler van doelman Remmelts. 

Dit betekende tevens de tweede gele kaart (dus rood) voor de Dronter-sluitpost.
De 1-2 kwam echter niet meer in gevaar zodat de 3 punten mee naar Dronten werden genomen.

Zaterdag 6 oktober speelt ESC om 14.30 uur in Horst tegen de plaatselijke FC.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten