zondag 2 september 2012

s.v. ‘t Harde start met nederlaag

s.v. ’t Harde is de eerste competitie wedstrijd begonnen met een nederlaag. Op voorhand was menigeen van mening dat tegenstander s.v. Lelystad een maat te groot zou zijn en dat de Groen-wit formatie de schade beperkt moest zien te houden tegen titelkandidaat nummer één.

En na 5 minuten voetbal leek dit ook de juiste constatering want na een prima aanval en dito voorzet was het Samir Merakki die geheel vrijstaand prima binnen kopte.

Vooral angst en te veel respect voor de tegenstander was de reden dat SVL een optisch overwicht had.

Dit overwicht werd in de 25e minuut bevestigd toen opnieuw Samir Merakki met een ziedend hard schot de aan de grond genagelde doelman van der Wijk passeerde.

Toch kon Lelystad wat individueel betere spelers heeft niet echt doordrukken en creëerde s.v. ’t Harde kleine mogelijkheden richting de prima goalie van de polderbewoners.

Na de thee ging de strijd eigenlijk gelijk op met de betere kansen voor SVL maar dit veranderde toen Henk Elskamp in de 75e minuut de 1-2 op het scorebord zette.

s.v. ’t Harde kreeg de indruk dat er meer te halen was en zette het laatste kwartier behoorlijk aan en had zeker mogelijkheden tot de gelijkmaker.

Zover kwam het niet maar is de ploeg van trainer van Egteren zeker niet weggespeeld al was het over de gehele wedstrijd genomen wel duidelijk dat er bij s.v. Lelystad spelers voetballen die 1e of hoofdklasse waardig zijn.