zaterdag 22 september 2012

Kansloze nederlaag voor de Elburger SC tegen DFS

Elburger Sportclub heeft in de uitwedstrijd tegen D(oor) F(usie) S(terk) te Opheusden geen goed vervolg kunnen geven na de overwinning vorige week tegen VSCO ’61; integendeel.

De pover spelende blauw-witten werden uiteindelijk met een vrij kansloze 3-0 nederlaag teruggestuurd naar de Veluwe.
De wedstrijd was nog geen zestig seconden oud toen de formatie van trainer Henk Nieuwenhuis al tegen een achterstand aankeek. Eén der verdedigers was niet resoluut genoeg bij het uitverdedigen, waardoor de handige Elvin Hardeveld doelman Bjarn Onderstal met een fraai schot in de rechter bovenhoek kansloos liet. De goalie, die de geblesseerde Roy van Dijk verving, had zich wellicht een ander competitiedebuut voorgesteld.

Met een beetje meer precisie had DFS nog voor rust de score verder op kunnen voeren, maar het vizier van de aanvallers stond (nog) niet  op scherp.

Aan de andere kant kwam doelman Bennie Geerts maar nauwelijks in de problemen bij de te doorzichtige Elburger tegenstoten.

Aanvankelijk probeerde ESC na de hervatting de goed en gemakkelijke voetballende Betuwenaren het vuur nog wel na aan de schenen te leggen, maar toen binnen tien minuten Mike Louwaars geklungel in de Elburger-afweer afstrafte was het eigenlijk al een gelopen koers.

Gezien het aantal gemiste kansen dat DFS zich nog wist te scheppen, mocht de Elburgers blij zijn dat opnieuw Hardeveld hier er slechts één van wist te verzilveren.

Komende zaterdag komt ASVD uit Dronten op bezoek in Elburg, aanvang 14.30 uur.