donderdag 6 september 2012

Elburger SC op bezoek bij SV Lelystad ´67

Lelystad, de hoofdstad van onze jongste provincie Flevoland, is dit seizoen met twee verenigingen, Unicum en Lelystad ´67, vertegenwoordigt in de 2e klasse G. Zaterdag gaat de Elburger Sportclub op bezoek bij de laatste club.

Beide ploegen degradeerden afgelopen seizoen, nadat ze dat voetbaljaar daarvoor waren gepromoveerd; Lelystad middels het kampioenschap en ESC via de na-competitie.

Na twee seizoenen dus weer een hernieuwde kennismaking tussen de twee opponenten. In tegenstelling tot Elburger Sportclub wist Lelystad, afgelopen zaterdag, de openingswedstrijd (2-1 tegen ’t Harde) wèl winnend af te sluiten.

Waar de Elburgers het de laatse jaren doen met spelers uit eigen gelederen, is de cultuur bij de Flevolanders anders en timmert men ieder seizoen weer aan de weg om de selectie zo sterk mogelijk te krijgen.

Vier keer kwamen beide ploegen tot nu toe elkaar tegen in competitieverband, waarbij de totale oogst in Lelystad erg mager was; slechts één puntje.

De Elburgers krijgen het ook a.s. zaterdag niet gemakkelijk en zouden met een puntendeling zeker niet ontevreden zijn.

De wedstrijd op sportpark Langezand aan de Sportparkweg begint om 14.30 uur en staat onder leiding van de heer N. Goutier uit Arnhem.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten