zondag 2 september 2012

DSV ´61 wint van Stroe

Op sportpark De Haere heeft DSV de eerste drie punten binnengehaald in de wedstrijd tegen Stroe. Trainer Jan de Ruiter koos voor niet al te veel nieuwe namen: slechts Marco van den Hoek – hij verdrijft voorlopig doelman Martin Roozeboom naar de reservebank - Alex Bouwman en Erik van Zeeburg maakten het vorige seizoen geen deel uit van DSV 1.

De wedstrijd begon goed voor de Doornspijkers: in de 5e minuut werd Alfred Hofmeijer weliswaar even aangetikt door de doelman maar dat de scheidsrechter er een penalty in zag was meegenomen. Hofmeijer benutte dit kansje zelf: 1 - 0

De wedstrijd golfde gedurende een dik uur heen en weer zonder veel hoogtepunten. Beide doelmannen hoefden niet vaak echt in actie te komen. Na een tweetal goede acties van Alfred Hofmeijer kwamen eerst Henrick Blaauw(45e minuut) en later Gerrit Hoekert(65e minuut) net iets te kort voor de 2 – 0, zodat het tot het einde spannend bleef.

Pas in de 85e minuut verdubbelde DSV de voorsprong. Na een goede voorzet van links raakte Gerrit Hoekert de bal met het hoofd net voldoende om de doelman te passeren. Dankzij een zeer eerlijke grensrechter – hij zag de bal de doellijn passeren - keurde de scheidsrechter deze treffer goed: 2 – 0.