zaterdag 22 september 2012

KV Elburg wint overtuigend

KV Elburg heeft zaterdag met overtuiging gewonnen van koploper Rheko uit Rheden. Na de ruststand van 8-5 won Elburg verdiend met 14-10.


Door dit resultaat is Elburg medekoploper in de 1e klas D. Deze plaats moeten ze wel delen met ASVD en Rheko. Een mooi succes in deze nog prille veldcompetitie.

Elburg moest dit nieuwe seizoen na de diverse wijzigingen in het team op zoek naar een speelstijl die paste bij het vernieuwde team. Trainer/coach Rico Smit is daar elke training mee bezig. Tegen Rheko kon hij zien dat het team op de goede weg is. Na een aarzelend begin kwam Elburg op 1-2 achterstand. Daarna trok Elburg het initiatief naar zich toe en liep via 5-2 halverwege uit naar 8-5 bij rust.

Ook na de thee zagen de toeschouwers een beter Elburg. Elburg verdedigde sterk en met een sterke rebound kon men de bal lang in de aanval houden. Rheko stelde daar te weinig tegenover zodat de overwinning van Elburg niet in gevaar kwam.

Rico Smit was na afloop tevreden over het vertoonde spel. Hij ziet progressie in het team en als de zuiverheid van het afstandsschot nog wordt verbeterd komen er nog leuke wedstrijden.

De doelpunten kwamen van:

Benjamin Tijdeman 5; Ragnild Steert 2; Nynke de Haan 2; Jim van der Linden 2; Jordi Immeker 1; Jeffrey van Oene 1; Hetty van den Berg 1.


Volgende week zaterdag 29 september speelt Elburg de uitwedstrijd tegen Regio in Vaassen.


Nabeschouwing met de trainer van KVE Rico Smit.
Verslaggever: Robbert Hoffmann

 
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten