vrijdag 7 september 2012

Derby tussen VSCO'61 en sv 't Harde

Zaterdag staat op sportpark De Heughte de eerste van de zes derby’s dit seizoen voor VSCO’61 op het programma. ’t Harde is dan de tegenstander in de wedstrijd die geleid wordt door scheidsrechter A.W. Goelema uit Zwolle en begint om 14:30 uur.
De competitie belooft op voorhand een spannende en boeiende competitie te worden. Naast dat verwacht wordt dat veel teams aan elkaar gewaagd zijn, maken de vele derby’s de competitie extra interessant. De aftrap is tegen sv’t Harde. De 75-jarige vereniging staat dit seizoen onder leiding van clubcoryfee Edwin van Egteren. Hij kon echter niet voorkomen dat de eerste wedstrijd tegen kampioenskandidaat sv Lelystad’67 met 1-2 verloren ging. Een ingecalculeerd verlies die achteraf als toch verdienstelijk mag worden beschouwd.
 
VSCO’61 ging met dezelfde cijfers onderuit in Harderwijk tegen ZwartWit’63. Een gelijkspel was zeker verdiend geweest, maar daar koop je achteraf niets voor. Positief was het vertoonde spel van de kanaries dat verzorgd en dreigend was. Iets meer vernuft voor het doel is nodig om dergelijke wedstrijden winnend af te sluiten. Wellicht lukt dit komende zaterdag.
Vorig seizoen verloor VSCO’61 de thuiswedstrijd tegen de veldverhouding in met 0-1 door een doelpunt van Henk Elskamp in blessuretijd. De uitwedstrijd werd overtuigend door VSCO’61 gewonnen met 1-3 door twee treffers van Wim de Vries en een treffer van Bert van ’t Hof. Arno Leusink scoorde namens sv ’t Harde. Moeilijk te verspellen hoe deze derby gaat verlopen, maar beide teams zullen gebrand zijn om hun eerste competitiepunten te begroeten.

Bron: VSCO'61
 
 
Na de competitiestart van vorige week, kan ’t Harde zich zaterdag al opmaken voor de eerste derby van het seizoen. In Oosterwolde tegen VSCO’61 hopen de groen-witten de eerste punten te kunnen bijschrijven.

De eerste competitiewedstrijd, op eigen veld tegen Lelystad, eindigde in een nipte 2-1 nederlaag. ’t Harde had in de slotfase nog een puntje uit het vuur kunnen slepen, maar helaas hield Lelystad stand. Zeker geen schande om van deze kampioenskandidaat te verliezen en het veldspel bood voldoende perspectief.

VSCO sloot de eerste competitiewedstrijd ook af met een 2-1 nederlaag, tegen Zwart-Wit uit Harderwijk. Zowel de kanaries als de groen-witten strijden dus voor hun eerste punten. Vorig seizoen wist ’t Harde in Oosterwolde in de slotfase de volle buit mee naar huis te nemen door een doelpunt van Henk Elskamp. Op het eigen sportpark Schenk werd er echter met 3-1 verloren.

Het belooft een interessante derby te worden tussen twee ploegen die elkaar meestal niet veel ontlopen. De aftrap op sportpark De Heughte is om 14.30 uur. Het duel staat onder leiding van scheidsrechter Goelema.
 
Bron: sv 't Harde
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten