zondag 16 september 2012

ESC wint in een tumultueus duel van VSCO'61

De derby tussen de Elburger SC en VSCO'61 kende een uiterst tumultueus verloop. In de wedstrijd-verslagen hieronder van beide verenigingen is dit overduidelijk te lezen.

ESC wint derby van VSCO'61: 2-0

Terwijl Elburger Sportclub na het laatste fluitsignaal van scheisrechter Leijenhorst de eerste seizoenszege (2-0) op buurman VSCO ´61 uit Oosterwolde met luid gejuich begroette, was de jonge leidsman uit Amersfoort de gebeten hond in de ogen van de geel-zwarten.

De thuisclub, tot voor deze dag nog zonder winstpunten en treffers, kreeg na de vreugde van een vroege openingstreffer van de kleine Ali Muala'a, na goed voorbereidend werk van Robbert van Schie, al met een tegenslag te maken. Remco Timmer moest zich n.l.met een blessure laten vervangen.

VSCO nam gaande de wedstrijd het heft wat meer in handen en nadat Rostand Tientcheu Taboue de lat had geraakt, was het Wim de Vries die een treffer wegens duwen zag afgekeurd. Even later vond een doelpunt van Sander Vis, wegens aanvallen van doelman Roy van Dijk, ook geen genade in de ogen van scheidsrechter Leijenhorst. Terwijl de rust leek aan te breken met een minimale voorsprong, sloegen de Elburgers, met  minder dan een minuut te spelen,  opnieuw toe. Uit een fraaie voorzet van Mark Land kopte de ver opgerukte Raoul Jessurun de bal steenhard achter Arjan ten Klooster.

In de tweede helft deed VSCO wel verwoede pogingen om de aansluitende treffer te forceren. Echter de sterk opererende Elburger-defensie wist de aanvallen van de geel-zwarten evenwel tijdig te neutraliseren.

Een fraaie kopbal van De Vries, die buiten bereik van Van Dijk in het doel belandde, leek VSCO alsnog in de wedstrijd te brengen. Nadat Leijenhorst eerst naar het midden had gewezen, werd op advies van de assistent-scheidsrechter,  die daarvoor al terecht voor buitenspel had gevlagd, ook dit doelpunt afgekeurd.

Bron: Elburger sc

Curieuze wedstrijd voor VSCO’61
Driemaal scoren en toch verliezen met 2-0. Dat is het verhaal van VSCO’61 tegen Elburger SC. De twee tegendoelpunten heeft VSCO’61 volledig terecht aan zichzelf te wijten. Dat er geen voordoelpunten op het scorebord kwamen is enerzijds VSCO’61 zelf debet aan en anderzijds had scheidsrechter Leijenhorst wel een zeer curieuze rol door drie doelpunten af te keuren.

VSCO’61 kwam al snel op een 1-0 achterstand. Ali Muala'a strafte weifelend optreden tussen doelman Arjan Ter Klooster en Stefan Bosch hardhandig af. Hierna nam VSCO’61 het voortouw en drong ESC ver terug. Rostand Tientscheu Taboe raakte eerst de lat. Hierna werd een doelpunt van Wim de Vries afgekeurd omdat hij een overtreding zou hebben begaan wat toch enigszins twijfelachtig was. Het afgekeurde doelpunt van Sander Vis is echt omstreden. Buiten het doelgebied verliest doelman Van Dijk de bal, maar scheidsrechter Leijenhorst ziet hier een overtreding in. Op slag van rust weet Raoul Jesserun de voorsprong te vergroten door de 2-0 binnen te koppen.
VSCO’61 weet de tweede helft niet die druk uit te oefenen op het doel van Elburger SC dan de eerste helft. Rostand Tientschue Taboeu krijgt een geweldige kopkans, maar zijn inzet is te zwak. In de 69e minuut denkt heel VSCO’61 aan een geldig doelpunt van VSCO’61. Scheidsrechter Leijenhorst beslist echter, op advies van de assistent scheidsrechter, dat het doelpunt van Wim de Vries buitenspel is. Zeer twijfelachtig en het is te danken aan de spelers binnen de lijnen dat de wedstrijd niet ontaard.

Dat ESC-speler Raoul Jesserun het eindsignaal haalt na doorlopen op doelman Ten Klooster is te danken dat scheidsrechter Leijenhorst deze overtreding blijkbaar is ontgaan. Het verloop van de wedstrijd blijft sportief en Marco de Vries had in de slotfase VSCO’61 volledig op de pijnbank kunnen leggen, maar alleen voor doelman Te Klooster wist hij het net niet te vinden.

Conclusie over de gehele wedstrijd is dat beide teams weinig indruk konden maken en ook weinig indruk achter lieten.  VSCO’61 is in ieder geval nog ver weg dan de vorm om een rol van betekenis te kunnen spelen. Zaterdag wacht koploper Lelystad’67. Misschien een kans om het ware gezicht te laten zien.

Bron: VSCO'61