zondag 16 september 2012

OWIOS komt net tekort tegen efficiënt Lelystad

OWIOS is zaterdagmiddag in Lelystad tegen de eerste nederlaag opgelopen. Tegen mede koploper SVL werd een 1-0 verloren. De uitslag was wel terecht, Lelystad kreeg vier mooie kansen waarvan er één werd benut. De andere drie werden knap geweerd door doelman Marcel van der Beek.

OWIOS had wel een veldoverwicht, de veldbezetting was goed en er werd goed gecombineerd. In de aanval werd echter de geblesseerde William van den Hul node gemist. Bij Lelystad kwam alle gevaar van het aanvals duo Doufikar en Hansen met oudgediende Kemper er achter. De counters van Lelystad waren dan ook levensgevaarlijk.

Nadat OWIOS in de beginfase enkele kleine kansjes creëerde was het in de 7e min plotseling raak. Een schietkans van Mensink werd geblokt en van daaruit werd Hansen in één pass vrij voor van der Beek gezet door Doufikar. Op de inzet van de Lelystadaanvaller was de OWIOS doelman kansloos: 1-0. OWIOS rechtte de rug en bleef verzorgt voetballen. Wel bleef de snelle Doufikar een plaag voor de OWIOS verdediging.

In de rust werd de niet geheel fitte Veldkamp vervangen door David Maat. Gerdo van ’t Hul ging links back spelen. De eerste tien minuten was het wat zoeken voor OWIOS, wat direct drie goede kansen voor Lelystad opleverde. Marcel van der Beek gaf echter geen krimp. Langzaam nam OWIOS het initiatief weer over, was eenmaal dicht bij een treffer toen een hard afstandschot van Mensink net naast het doel vloog. Gescoord werd er niet meer, OWIOS was lichtelijk teleurgesteld dat er was verloren, maar was over het vertoonde spel tevreden.