zaterdag 8 september 2012

VSCO’61 wint derby tegen ’t Harde (dubbel verslag)

VSCO’61 heeft haar eerste competitiepunten gepakt in de thuiswedstrijd tegen buurman sv ’t Harde.  VSCO’61 was zeker in de tweede helft de bovenliggende partij en trok met 1-0 verdiend aan het langste eind.

Beide teams krijgen aan het begin van de wedstrijd een dot van een kans. Eerst is het Bert van ’t Hof die alleen voor doelman Jim van de Wijk tegen de doelman opschiet en aan de andere kant schiet Jean Michel van de Schootbrugge op aangeven van Michael Jeensma via de lat over. In het vervolg van de eerste helft is het een gelijkopgaande wedstrijd waarin VSCO’61 wel de betere mogelijkheden heeft om op voorsprong te komen.

De tweede helft is VSCO’61 duidelijk de betere ploeg en krijgt kansen om op voorsprong te komen. De grootste kans is echter in eerste instantie voor Michael Jeensma die slordig verdedigen van VSCO’61 niet weet af  te straffen.  In de 67e minuut komt VSCO’61 dan toch op voorsprong. Uit een diepe bal legt Wim de Vries breed op Gerwin de Leeuw die de 1-0 binnenkopt.

VSCO’61 krijgt hierna volop kansen om de voorsprong te vergroten. De grootste kansen zijn voor Nick Koele en Wim de Vries, maar beiden vonden de onderscheidende doelman Jim van de Wijk op hun weg, zodat het bij een 1-0 overwinning blijft. Zaterdag wacht voor VSCO’61 de tweede derby. Dan treedt het aan tegen Elburger SC.

Bron: VSCO'61

Krachteloos s.v. ’t Harde verliest derby.
Het leek in de eerste helft allemaal nog wel goed te komen.
VSCO was dominanter en had in de 7e minuut al op 1-0 kunnen komen echter stond een uitstekend keepende Jim van der Wijk in de weg en voorkwam een vroege voorsprong.

Aan de andere kant schoot Jean-Michel van de Schootbrugge na een prima actie van Michael Jeensma van dicht bij op de lat terwijl dit de voorsprong voor ’t Harde had moeten zijn.

Wat opviel was dat VSCO vooral de lange bal hanteerde en gokte op de fysiek veel sterkere aanvallers dan de verdedigende mannen van ’t Harde.
Wim de Vries was in de lucht heer en meester en Rostand Tientcheu Taboue kreeg alle gelegenheid en ruimte om via de linkerkant meerdere keren op te komen.

Na de rust was VSCO veel sterker en was het wachten op de 1-0 voor de kanaries maar tot aan de 66e minuut leek de goalie van ’t Harde onverslaanbaar.
Toch viel de goal nadat de zoveelste voorzet opnieuw op het hoofd van Wim de Vries belandde en Gerwin de Leeuw het laatste zetje aan de bal gaf.

Dat de schade beperkt bleef tot deze ene goal kan enkel en alleen op het conto van de keeper van ’t Harde worden bijgeschreven.
Het is misschien te vroeg om conclusies te trekken want je zult ook voetballende tegenstanders tegen komen maar als het op fysiek aankomt wordt het een zware opdracht om punten binnen te sprokkelen.

Bron: sv 't Harde