zondag 23 september 2012

Bossini G.S.Stars heeft deksel op de ring

Na een goede voorbereidingsperiode ging afgelopen zaterdag de competitie van start voor de basketballers van Bossini G.S.Stars. Ook dit seizoen verdedigen zij de Elburger eer in de Landelijke Eerste Divisie. De seizoensouverture vond plaats in Wijchen tegen promovendus Wyba. Deze ploeg is een oude bekende van de Elburgers uit de Hoofdklasse. Van tevoren was er dus het nodige bekend over de tegenstander.

Bossini G.S.Stars kwam slecht uit de startblokken en keek na 3 minuten spelen tegen een 6-0 achterstand aan. Er werden domme beslissingen genomen en de Elburgers maakten veel onnodige fouten. Een vroege time out moest de boel weer op scherp zetten. De ervaren Michel van Houten kwam in de ploeg en bracht meer energie. Door 8 punten in 5 minuten van Van Houten klampte Bossini G.S.Stars weer aan en bracht de stand op 10-10. De thuisploeg plaatste echter onder leiding van spelverdeler Spanjaards en center Janssen direct weer een 8-0 run. Gelukkig deden de Elburgers wat terug en door een mooie driepunter van Joachim van de Weg eindigde het 1e kwart in 18-15 voor Wyba.

Het tweede kwart gaf Bossini G.S.Stars wat gas bij. Er zat meer vuur in de verdediging en in de aanval zat meer structuur. De vrije man werd vaak gevonden, maar de Elburgers verzuimden te scoren. Vele schoten stuiterden van de ring en daardoor lukte het niet om de voorsprong te pakken. De Wijchenaren bleven rustig en schoten hun ballen er wel in. De thuisploeg liep uit naar een voorsprong van 12 punten. Aan het eind van de eerste helft begon het wat beter te draaien bij Bossini G.S.Stars en door scores van Rik van de Nes en Dimitri Braakman werd het gaatje terug gebracht tot 8 punten.

Met een stand van 38-30 ging het 3e kwart van start. Bossini G.S.Stars probeert het wel, maar blijft slecht schieten. Het leek of er een deksel op de ring zat. De Wijchenaren roken hun kans op een overwinning en bleven goed en gestructureerd aanvallen. Met name eerder genoemde spelers Janssen en Spanjaards bleken een plaag voor de Elburger defensie. Met een stand van 59-45 eindigde het 3e kwart.

De spelers van Bossini G.S.Stars waren echter niet van plan de handdoek al in de ring te gooien. Door een 15-4 run kwamen ze helemaal terug in de wedstrijd en met nog 5 minuten te spelen was de stand 64-60. In deze cruciale fase van de wedstrijd nam Bossini G.S.Stars echter een aantal slechte beslissingen. Te snelle schoten en onnodig balverlies gaven de thuisploeg weer de kans om het gaatje naar 8 te brengen. Rik van de Nes en Michel van Houten brachten de ploeg weer terug en bij 68-64 waren er nog steeds kansen. Helaas ging in de laatste 3 minuten alles mis wat mis kon gaan. Een onhandige persoonlijke fout geeft Wyba 2 gratis vrije worpen. Vervolgens begaat spelverdeler Jeroen Doek een aanvallende fout en krijgt een Technische fout wegens commentaar op de leiding. Wyba krijgt 4 vrije worpen en brengt de voorsprong op 11 punten met nog 1 minuut te spelen. Game over en de punten bleven in Wijchen.

Met schotpercentage 2punters van krap 50 procent en een schotpercentage 3puntens van 15 procent is het heel lastig om punten op het bord te krijgen. Als dan ook de verdediging te weinig druk zet, dan is de conclusie dat Wyba terecht heeft gewonnen.

Aanstaande vrijdag speelt Bossini G.S.Stars om 21:00 uur in 't Huiken tegen CobraNova uit Voorburg.