zondag 4 november 2012

OWIOS pakt de 3 punten in Dronten

OWIOS was de laatste jaren weinig succesvol in Dronten tegen ASVD. Vorig seizoen werd er nog een 1-6 nederlaag geleden.
De stand op de ranglijst deed OWIOS met vertrouwen de wedstrijd ingaan.

Zonder de geblesseerde Gerdo van ’t Hul en de zieke Arjan Boon begon OWIOS voortvarend aan de wedstrijd. ASVD werd terug gedrongen en dit leverde in de 7e min al een kans op voor William van den Hul die alleen voor doelman Remmelts verscheen maar de bal er niet langs kreeg.
Diezelfde doelman bracht na een vloeiende aanval net redding toen een voorzet van Johan van Olst strak voor het doel kwam. ASDV beperkte zich tot uitvallen. Vooral de snelle Jodi de Boer bleef gevaarlijk. Een van die uitvallen leverde ASVD een doelpunt op. In de 45e min werd op het middenveld de bal verspeeld, ASVD speelde direct diep op de snelle Jodi de Boer die niet faalde: 1-0. Wel tegen de verhouding in.

De tweede helft speelde ASVD wat beter maar scoorde OWIOS. In de 51e min werd een voorzet van Richard Schoeber binnengeschoten door William van den Hul: 1-1. Het spel golfde op en neer. ASVD probeerde het met afstandsschoten maar Marcel van der Beek had hier goed het oog in. OWIOS probeerde met goed positiespel een opening te vinden. In de 67e had het succes. William van den Hul speelde op Bennie Veldhoen wiens voorzet zoveel verwarring stichtte in de ASVD defensie dat de bal in eigen doel gewerkt werd: 1-2. In de 74e min schoot ASVD speler Vincent ter Buy nog op de lat en verzuimde OWIOS enkele minuten later de wedstrijd in het slot te gooien toen de eindpass op Richard Schoeber niet zuiver was. In de laatste minuten van de wedstrijd redde Marcel van der Beek met enkele fraaie reddingen op inzetten van dichtbij.
Een fijne overwinning voor OWIOS dat mee blijft doen om de koppositie.

A.S. zaterdag staat de thuiswedstrijd ten Zwart Wit uit Harderwijk op het programma. Aanvang op Bovemolen: 14.30 uur.