zondag 25 november 2012

Hardwerkend KV Elburg pakt de winst

Inzet en strijdlust waren de ingrediƫnten voor een mooie overwinning van KV Elburg. Aan het eind van de wedstrijd tegen Dindoa kreeg Elburg loon naar werken en sloot de wedstrijd winnend af.
Gezien de hele wedstrijd was dat verdiend. Eindstand 15-11.

KV Elburg was zaterdag gastheer van Dindoa uit Ermelo. Dindoa is een bekende tegenstander die Elburg in competitieverband regelmatig tegen komt.

Elburg  was er op gebrand om de kansloze verliespot tegen Sparta vorige week snel te vergeten. Dat ging niet zo gemakkelijk De hele wedstrijd waren Elburg en Dindoa aan elkaar gewaagd en pas in de slotfase wist Elburg de winst naar zich toe te trekken.

In het begin van de wedstrijd waren de doelpunten duur. Na een kwartier spelen stond er een schamele 1-1 stand op het scorebord. Elburg had gedurende de eerste helft het beste van het spel. De sterke rebound maakte dat Dindoa in haar aanval de bal weer snel kwijt raakte. Elburg kon echter haar veldoverwicht niet uitdrukken in doelpunten. Veel schoten eindigden op de rand van de korf of vlogen er om onverklaarbare redenen weer uit. Dindoa scoorde in de eerste helft vooral uit vrije worpen en strafworpen, iets wat Elburg zich aan mocht rekenen. Bij rust was de stand 6-5.

Dindoa kwam sterk uit de kleedkamers. De ploeg speelde feller en kon de bal langer in de aanval houden. Tot 10-10 ging het gelijk op. In de laatste tien minuten sloeg Elburg haar slag. Een hoofdrol was er weer voor Jeffrey van Oene. Hij kwam in de tweede helft als invaller in het team en scoorde binnen 5 minuten drie keer. Elburg speelde de laatste minuten geroutineerd uit en won verdiend met 15-11.

Trainer/coach Rico Smit was na afloop tevreden. “Er werd met inzet en passie gespeeld en dat wil ik graag zien”.