maandag 5 november 2012

Opnieuw maximale zege Batfighters 1

Batfighters 1 heeft vrijdag voor de tweede keer dit seizoen een 10-0 overwinning neergezet tegen Swift uit Deventer.
Team 3 won ook met ruime cijfers (2-8), waardoor het nog steeds koploper is.

Batfighters 1 pakte dus opnieuw tien punten tegen Swift. In vergelijking met de thuiswedstrijd hadden de Elburgers nu veel meer inspanning daarvoor nodig. René Vlieger verloor in het enkelspel geen game, maar Stefan moest tegen Paul Fröger een 2-0 achterstand wegwerken. In de laatste partij had hij het moeilijk tegen Hans van der Weijden, die uiteindelijk toch in vier spannende games werd verslagen. Arjen Koops had ook moeite om zijn eigen spel te spelen, maar ook hij bleef ongeslagen.
Dankzij de ruime zege staat team 1 nog drie punten achter op Heino. Vrijdag komt Kampenion 2 op bezoek in Elburg. De koploper in de 1e klasse D heeft de voorsprong op Heino uitgebreid naar zeven punten, waardoor het kampioenschap voor de Kampenaren binnen handbereik is.


Batfighters 2 kwam dinsdag al in actie tegen Smash’70 3, dat in de 2e klasse C ongetwijfeld kampioen wordt. Net als in de thuiswedstrijd kwamen de Elburgers niet verder dan één winstpartij: 9-1. Opvallend was wel dat dat punt tegen de sterkste speler van de Hattemers werd behaald. Gerard Tomassen won namelijk van Harry Sellies, die daarmee pas voor de tweede keer dit seizoen zijn tegenstander moest feliciteren. Ayad Haba en invaller Piet Tadema konden geen potten breken. Ondanks de nederlaag staat team 2 nog steeds op een veilige vierde plaats en vrijdag staat een thuisduel met Kampenion 4 op het programma.

Batfighters 3 kwam dinsdag weer een stapje dichterbij het kampioenschap in de 4e klasse C. Kampenion 7 werd met 2-8 verslagen en twee dagen pakte concurrent Emmeloord 2 evenveel punten. Het verschil blijft dus vier punten in Elburgs voordeel.
Hetty Kamphorst, Gerrit van de Poll en Hans Jurriëns waren in Kampen snel klaar, want de thuisploeg kon maar twee spelers opstellen. Terwijl Hetty en Gerrit beide partijen wonnen, moest Hans zich tweemaal gewonnen geven. Team 3 speelt vrijdag tegen Vined 4, dat in de eerste ontmoeting met 3-7 aan de kant werd gezet.

Hetty mocht vrijdag alweer aan de bak, want Batfighters 4 had voor het duel met Staphorst 1 nog een derde speler nodig. Op bezoek bij de nummer twee van de 4e klasse A verloren de Elburgers maar net: 6-4. Bij de thuisploeg slaagde Albert Kuiper erin om Hetty voor het eerst dit seizoen te verslaan in een enkelpartij. Mark Moorman en Heinz Klein wonnen beiden één partij. Vrijdag speelt het vierde team een thuiswedstrijd tegen hekkensluiter Zwartsluis 4.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten