zondag 18 november 2012

DSV'61 in spektakelstuk langs Zeewolde

In een zinderende pot voetbal tegen koploper Zeewolde heeft DSV zaterdag een tweede overwinning geboekt. DSV moest aantreden zonder de geschorste doelman Marco v.d. Hoek en de geblesseerde Jan van Norel. Hun vervangers lieten deze middag met hun teamgenoten echter een knap staaltje karakter zien en combineerden dat met goed voetbal.

In de beginfase was Zeewolde de betere ploeg. In de 18e minuut kwam Zeewolde  terecht op een 1 – 0 voorsprong door Promes. DSV kwam sterk terug en bleef goed partij geven en zag dat op een belangrijk moment beloond: in de 45e minuut scoorde Alex Bouwman na een sublieme actie van Johan Westerink de gelijkmaker.

DSV trok deze goede lijn door in de tweede helft ondanks het vertrek van Stefan Bakker (2x geel) in de 53e minuut. In de 63e minuut was Alfred Hofmeijer op links veel sneller dan zijn directe tegenstander en hij klopte ook doelman Duits met een harde schuiver: 2 – 1.

Er ontspon zich een waar spektakel in de laatste 25 minuten. Allereerst kwam Zeewolde weer op gelijke hoogte toen Reinier Joustra vrijwel ongehinderd de 2 – 2 in kon koppen.
Toen  Johan Westerink in de 72e minuut een goed genomen vrije trap van Erik van Zeeburg ook raak kopte moest DSV alle zeilen bijzetten om deze voorsprong te behouden. Helaas lukte dat niet: een bal vanaf rechts vloog over doelman Roozeboom heen met nog tien minuten te gaan was het 3 – 3.

Op het tandvlees perste DSV er een slotoffensief uit en kreeg in de 83e minuut loon naar werken: Alex Bouwman kopte een vrije trap van Gerhard Lokhorst schitterend raak en hiermee was de tweede overwinning een feit.