zondag 18 november 2012

KV Elburg niet opgewassen tegen Sparta

KV Elburg speelde in haar jubileumweekend (de vereniging bestaat precies 35 jaar) haar eerste uitwedstrijd van dit zaalseizoen.
Of de spelers de feestavond van vrijdag nog in de benen hadden zullen we nooit weten. Elburg verloor verdiend van een uitstekend spelend Sparta. Het werd uiteindelijk 28-20.

De talrijke toeschouwers zagen in Zwolle een doelpuntrijk duel. Normaal gesproken zou je met 20 doelpunten een gewonnen wedstrijd spelen. Tegen Sparta was dat lang niet genoeg. Sparta stelde daar 28 doelpunten tegenover en daar waren enkele hele fraaie bij.

Elburg liet pas bij een 4-0 achterstand haar eerste doelpunt noteren. Sparta scoorde rustig door en had met name in de eerste helft een zeer hoog schotpercentage. Elburg liep achter de feiten aan en kon maar zo nu en dan mee scoren. Misverstanden tussen spelers, kansen die werden gemist, Elburg kon Sparta in de eerste helft maar weinig tegenstand bieden. Ook het geblesseerd uitvallen van Jim van der Linden was een flinke tegenvaller. De ruststand was dan ook alleszeggend: 16-6 in Zwols voordeel.

Na rust hielde de teams elkaar wat meer in evenwicht. Sparta schakelde een tandje terug en Elburg wilde de stand een dragelijker aanzien geven. In de slotfase kon Elburg de achterstand nog verkleinen van 28-16 naar 28-20. Meer zat er niet in voor de Elburgers. Coach Rico Smit was na afloop teleurgesteld, met name over de eerste helft, maar zag ook dat er tegen Sparta niet meer in had gezeten.

De doelpunten kwamen van:

Benjamin Tijdeman 5; Jordi Immeker 4; Jeffrey van Oene 4; Benji Sjardijn 2; Nynke de Haan 2; Hetty van den Berg 1; Jim van der Linden 1; Melanie Kalverda 1.

Volgende week zaterdag 24 november speelt Elburg thuis in sporthal ’t Huiken. Tegenstander is dan Dindoa, aanvang 17.50 uur.