zondag 4 november 2012

Bossini G.S.Stars zet zegereeks voort

Afgelopen vrijdag speelden de heren van Bossini G.S.Stars in sporthal 't Huiken tegen Pluto uit Wageningen. Deze promovendus won dit seizoen twee van haar vijf wedstrijden en stonden daarmee twee punten onder de Elburgers. De basketballers uit Wageningen zijn goed aan de weg aan het timmeren.

Het is een jonge atletische ploeg dat met snel een spectaculair basketbal een gevaarlijke outsider kan zijn in de Eerste Divisie Noord. Bossini G.S.Stars is na een stroeve start inmiddels goed op dreef in de competitie. De laatste drie wedstrijden werden gewonnen en vooraf werden de kansen tegen Pluto ook redelijk hoog ingeschat. Coach Martin Kramer kon deze wedstrijd niet beschikken over center Alex Tuinfort, maar verder was de ploeg fit en compleet.

Zoals verwacht, schoten de bezoekers uit de startblokken. De Elburger defensie reageerde niet goed op de vele screens die door Pluto werden gezet. Pluto vond hierdoor makkelijk haar open schutters en oud-Matrixx speler Ben Jegen schoot twee driepunters binnen. Na vier minuten basketbal herpakten de heren van Bossini G.S.Stars zich en nam de intensiteit in de verdediging toe. Een spectaculaire back-door dunk van Rik van de Nes startte een 12-0 run voor de Elburgers. Bij een 18-10 stand valt de verdediging toch weer iets terug. De schutters van Pluto profiteren direct en brengen hun achterstand terug tot drie punten. Onder aanvoering van man of the match Michel van Houten zetten de Elburgers echter weer meer druk op de aanval van Pluto. Met een driepunter in de laatste minuut brengt Van Houten zijn ploeg aan het eind van het eerste kwart op een voorsprong van 29-19.

Pluto raakte in het eerste kwart vijf driepunters en het was duidelijk waar de verdediging van de Elburgers zich op moest focussen. De schoten van de Elburgers vielen minder makkelijk dan in het vorige kwart en de thuisploeg moest hard werken voor de scores. Waar voorheen echter de ploeg verviel in het nemen van afstandsschoten, bleef ze nu de basket aanvallen. Pluto had moeite om de drives van Van Houten en Van de Nes te stoppen en deze Elburgers mochten hun kwaliteiten vanaf de vrijeworplijn laten zien. Door dit kwart alle vrijeworpen te benutten wist Bossini G.S.Stars aan te haken. Makkelijk ging het niet en de bezoekers kruipen dichterbij. Bij rust was de voorspong geslonken tot vijf punten bij een stand van 45-40.

Het derde kwart begon Bossini G.S.Stars prima. Een goed uitgespeelde aanval wordt door Van Houten afgerond met een fraaie driepunter. Pluto heeft haar verdedigende taktiek aangepast en lijkt zich volledig te focussen op het uitschakelen van Rik van de Nes. De Elburger aanval profiteert van de ruimte voor andere spelers en brengt Michel van Houten en Joachim van de Weg meerdere malen goed in stelling. In de verdediging schakelen Dimitri Braakman en Roel Kramer de belangrijkste Pluto aanvallers van de avond Olij en Glaap uit en controleert de thuisploeg de rebound.

Het vierde kwart gaat van start bij een stand van 63-53. Door een 14-5 run loopt de voorsprong gestaag op naar 19 punten. Coach Martin Kramer besluit op dat moment om de jonge spelers Jairo Stacia en Stephan Versluis in de ploeg te brengen. Vorige week in Rijswijk hadden deze spelers moeite om de voorsprong te consolideren, maar vanavond ging het beter. Pluto gaat een full court press verdediging spelen en komt wat terug tot 11 punten, maar de Elburgers blijven rustig en spelen de wedstrijd gecontroleerd uit. Jairo Stacia brengt met zijn eerste scores in het Elburgs Groen de eindstand op 82-71.

Komende zaterdag speelt Bossini G.S.Stars om 18:15 uur in Soest tegen de volgende promovendus Red Stars.