zondag 11 november 2012

KV Elburg “mazzelt” met overwinning

Tijdens de eerste zaalwedstrijd van het nieuwe korfbalseizoen heeft KV Elburg meteen haar geluksdubbeltje ingeleverd. Tegen Regio Vaassen trok Elburg in de slotfase toch nog de overwinning naar zich toe maar had daar gezien het wedstrijdverloop geen recht op. De wedstrijd eindigde in 12-11.

“Goed voorbeeld doet goed volgen” is het spreekwoord maar dat was zaterdag niet van toepassing in sporthal ‘t Huiken. Elburg 2 veegde het team van Regio 2 van de vloer met de alleszeggende cijfers 27-7.
De slotwedstrijd van de avond, Elburg 1 tegen Regio 1, was van een andere orde. Regio was de hele wedstrijd de betere ploeg maar zag geen kans om dit in doelpunten uit te drukken. Ook Elburg kwam slecht tot scoren. Pas na 12 minuten kwam de gelijkmaker op het scorebord (1-1. Daarna liep Regio uit naar 2-5. Elburg speelde te slap en te voorspelbaar terwijl de kansen die er wel waren niet werden benut. Regio legde meer werklust aan de dag maar kon scorend ook niet overtuigen. Met de ruststand 5-6 was er nog enig vertrouwen op de goede afloop.

Jordi Immeker legt aan voor een schot.
Jim van der Linden kiest voor de rebound positie onder de korf
Elburg kwam in de tweede helft snel op gelijke hoogte (6-6) en de volle tribune ging er eens goed voor zitten. Met nog tien minuten op de klok liep Regio in korte tijd uit naar 8-11. Coach Rico Smit greep in en wisselde drie spelers. Dat pakte voor Elburg heel goed uit. Met name Jeffrey van Oene deed van zich spreken. Via een afstandsschot van hem en twee benutte strafworpen van Benjamin Tijdeman kwam Elburg op gelijke hoogte (11-11).

In de laatste minuut schoot Van Oene ook nog de winnende treffer binnen.

De twee winstpunten voor Elburg waren wat te veel van het goede. Regio had echter met haar betere spel gedurende het grootste gedeelte van de wedstrijd verzuimd voldoende afstand te nemen van de Elburg. Resultaat was een zuur verlies voor de Vaassenaren. In Elburg werd de overwinning echter groots gevierd.