maandag 12 november 2012

Batfighters 1 houdt koploper Kampenion in bedwang

Batfighters 1 heeft vrijdag een 5-5 gelijkspel behaald tegen Kampenion 2, dat in de 1e klasse D bovenaan staat. Team 2 zette dezelfde score neer tegen Kampenion 4, terwijl team 3 en 4 allebei met ruime cijfers wonnen.

Batfighters 1 kreeg dus de koploper op bezoek. In Kampen werd het eerder dit seizoen 8-2 voor de thuisploeg, maar nu ging de strijd gelijk op. Stefan Vlieger, René Vlieger en Arjen Koops stonden het grootste deel van de avond zelfs op een voorsprong. Eerst won Stefan knap in vier games van Robin Lieftink, waarna René tegen Gerben Wolterink een paar gamepoints liet liggen om een beslissende game af te dwingen: 1-1. Arjen zette de Elburgers weer op voorsprong met een zege op Gertjan Wessels. Het dubbelspel was daarna een prooi voor Stefan en René, die in vier games net te sterk waren voor Gerben en Gertjan: 3-1.
Na het dubbel kon René helaas niet goed in zijn spel komen tegen Robin, waarmee de Kampenaren dus weer iets terugdeden. Stefan bracht de stand op 4-2 in drie games tegen Gertjan. De eerste twee games waren spannend, maar nadat die allebei in de ‘verlenging’ werden gewonnen, was de partij beslist.


Arjen en Gerben legden de spannendste partij van de avond op tafel, want in de vijfde game viel pas de beslissing. Arjen, die in de vierde game al leek te verliezen, werkte knap een aantal matchpoints weg om op 10-10 te komen. Daarna ging de partij echter toch, met het nodige geluk, naar Gerben. De bezoekers namen vervolgens een voorsprong, doordat René van Gertjan verloor en Arjen van Robin. In de laatste partij wist Stefan tegen Gerben echter te voorkomen dat de Elburgers tegen de eerste thuisnederlaag van dit seizoen aan liepen. De eerste game ging nog vrij makkelijk naar Gerben, maar daarna was Stefan te sterk.

Eindstand: 5-5. Een uitslag waar vooral Batfighters 1 zeer tevreden mee was. Een zeldzame uitslag ook, aangezien Kampenion alle voorgaande wedstrijden won. Bovendien was dit seizoen nog geen enkel duel in de 1e klasse D in een gelijkspel geëindigd.
Team 1 speelt vrijdag de laatste uitwedstrijd van het seizoen tegen De Brug 3 in Apeldoorn. Een week later is de afsluiting van de najaarscompetitie tegen Heino (thuis).


Batfighters 2 kreeg vrijdag ook bezoek uit Kampen. De Elburgers keken al snel verrassend tegen een 0-3 achterstand aan, onder meer door een nederlaag van Gerrit Ruyter tegen Jelmer van der Veen. Het gewonnen dubbelspel zorgde echter voor de ommekeer. Van de zes partijen na het dubbel gingen er vier naar de thuisploeg. Gerrit versloeg Theo Hogenhorst en Pascal Bruins en Gerard Tomassen pakte punten tegen Van der Veen en Hogenhorst. Invaller Piet Tadema slaagde er opnieuw niet in om een partij te winnen. Eindstand: 5-5.
Vrijdag speelt team 2 een uitwedstrijd tegen Smash-In, dat met twaalf punten minder vijfde staat. Als er in Ens geen gekke dingen gebeuren, kunnen de Elburgers zich dan dus veilig spelen in de 2e klasse.


Batfighters 3 slaagde er opnieuw in om de voorsprong van vier punten op Emmeloord vast te houden. Vined 4 werd in Elburg met 9-1 aan de kant gezet. Hans Jurriëns verloor een partij, terwijl Gerrit van de Poll en (hoe kan het ook anders) Hetty Kamphorst ongeslagen bleven. Ondertussen pakte nummer twee Emmeloord evenveel punten, waardoor alles aankomt op de wedstrijd van vrijdag. Dan gaat team 3 namelijk op bezoek bij de titelconcurrent. Eerder dit seizoen werd het 7-3 voor de Elburgers, maar dit keer verschijnt Emmeloord waarschijnlijk met een sterker team achter de tafel. Zal het Batfighters 4 lukken om een grote stap richting het kampioenschap in de 4e klasse te zetten?

Batfighters 4 pakte de laatste weken genoeg punten om zich te gaan handhaven in de 4e klasse. Vrijdag werd die handhaving officieel door een fraaie 8-2 overwinning op hekkensluiter Zwartsluis 4. Mark Moorman en Michael Eversen pakten drie punten en samen wonnen ze ook het dubbelspel. Heinz Klein voegde er één punt aan toe. De Elburgers blijven daardoor op de vierde plek staan. Vrijdag speelt team 4 een uitwedstrijd tegen koploper Effect 3 in Mariënheem.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten