vrijdag 30 november 2012

OWIOS in derby tegen sv ‘t Harde

Binnen een week speelt OWIOS haar tweede derby. Zaterdag staat de uitwedstrijd van OWIOS tegen sv ’t Harde op het programma om 14.30 uur op sportpark Schenk.
Deze competitiewedstrijd staat onder leiding van de heer B. van ’t Goor.

Na een enerverende bekerwedstrijd afgelopen dinsdag dient OWIOS zich op te maken voor de volgende burenstrijd tegen sv ‘t Harde. Sv ’t Harde is de oude ploeg van de huidige OWIOS-trainer Erwin Brem. Afgelopen jaar won OWIOS de uitwedstrijd in een spectaculaire wedstrijd met 4-3. Thuis werd er met 2-2 gelijkgespeeld.
 
Sv ’t Harde begon moeizaam aan de competitie onder leiding van de nieuwe hoofdtrainer Edwin van Egteren. Na 8 wedstrijden had men pas 2 punten. Paniek was er op sportpark Schenk niet te bespeuren. In rust werd er verder gewerkt. Dit werd uitbetaald in de laatste twee wedstrijden. Sv ’t Harde behaalde de volle winst met knappe overwinningen tegen Veensche Boys en Zwart-Wit ’63. Sv ’t Harde heeft zich nu genesteld tussen de andere ploegen in de staart van de ranglijst. De laatste plaats heeft ’t Harde overgedaan aan Excelsior Zetten en men bevindt zich nu op de 12e plaats met een wedstrijd minder gespeeld. Het lijkt erop dat sv ’t Harde het lek boven heeft en dat OWIOS de borst nat kan maken.

Afgelopen dinsdag ging OWIOS in een zeer fraaie ambiance in het bekertoernooi verder ten koste van hoofdklasser WHC door een 0-1 overwinning in Wezep. Voor het eerst in jaren kan OWIOS zich opmaken voor de 3e ronde van het bekertoernooi. Opvallend is dat OWIOS in de laatste wedstrijden vlak voor tijd scoort: Zwart-Wit ’63 (87e, 90e), FC Horst (97e), ESA (85e, 93e) en WHC (87e). In de laatste competitiewedstrijd verzuimde ESA het in de tweede helft af te maken en kreeg daarvoor uiteindelijk de deksel aan het eind van de wedstrijd op de neus: 2-2. Deze wedstrijd was één van de mindere wedstrijden van OWIOS van het afgelopen seizoen. Wellicht speelde de bekerwedstrijd ongewild mee. Deze bekerwedstrijd is echter geweest en indien OWIOS nog in hogere sferen vertoeft, zal het van een koude kermis thuiskomen.

Sv ’t Harde zal de lijn van afgelopen weken -- zeker in een derby -- willen doorvoeren en weg willen gaan uit de onderste regionen. Zij zullen de punten niet cadeau geven. Ook deze derby is een wedstrijd op zich. Om de goede lijn door te trekken dient OWIOS geconcentreerd aan de wedstrijd te beginnen en zal zich bewust moeten zijn om net weer dat extra stapje te doen.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten