zondag 25 november 2012

Slappe 1e helft nekt OWIOS

OWIOS heeft zaterdag voor de tweede maal op rij met 2-2 gelijkgespeeld door een doelpunt in de laatste minuut.
Tegen runner up ESA werd met 2-2 gelijk gespeeld.

OWIOS begon veel te slap aan de wedstrijd tegen ESA. Veel was er niet te beleven de eerste helft. Enkele schietkansen aan beide kanten was het enige. Wel bleek ESA een stugge tegenstander.
Met een robuuste verdediger van der Spek als beste man in de verdediging, en met uitblinker aanvoerder Davy Hendriks in de aanval. Het openingsdoelpunt kwam uit de lucht vallen. Scheidsrechter Mellendijk negeerde in de 43e min het vlagsignaal voor buitenspel van Wieb van Hooren en de snelle Nasri mocht doorgaan. Diens breedte pass op Job Seinen werd simpel binnen geschoten: 0-1.

Na rust had OWIOS het beste van het spel. ESA werd terug gedrongen wat enkele kansjes opleverde. De gelijkmaker leek dan ook een kwestie van tijd. De 0-2 was dan ook een grote domper. Een uitval van ESA verraste de OWIOS defensie, waarna een voorzet vanaf links ongelukkig door Arjan Boon in eigen doel werd geschoten: 0-2.

OWIOS was van slag en ESA had in de volgende minuten verder afstand kunnen nemen, maar was te slordig in de afwerking of vond doelman Marcel van der Beek op hun weg. OWIOS bleef geloven in een beter resultaat en werd in de 85e min beloond. Een mooie aanval bracht de bal bij William van den Hul, die met een mooie kapbeweging twee tegenstanders het bos instuurde waarna diens breedte pass prachtig werd ingeschoten door Bennie Veldhoen: 1-2.
OWIOS rook meer en bijna was de volgende aanval weer raak. Een inzet van man van de wedstrijd Patrick Mensink verdween net naast het doel. OWIOS gaf niet op en werd beloond in de 91e min. Een verre pass van Ben Snoek verraste de ESA verdediging en de snelle William van den Hul maakte alleen voor doelman tot grote vreugde van de OWIOS aanhang geen fout: 2-2.

Bijna werd er nogmaals gescoord maar Henk Scheffel werd ten onrechte terug gefloten voor buitenspel. Al met al een terecht gelijkspel.

OWIOS blijft bovenin meedoen, maar zal komende zaterdag weer aan de bak moeten in de derby in en tegen ’t Harde. De aanvang is 14.30 uur.