zondag 18 november 2012

OWIOS sleept verdiend gelijkspel uit het vuur

Zaterdagmiddag speelde OWIOS de moeilijke uitwedstrijd tegen FC Horst. Het was de wedstrijd van de meest scorende ploeg tegen het team met de minste tegendoelpunten.


OWIOS begon goed aan de wedstrijd. Henrico Spronk zag al in de 3e min zijn vliegend schot via de doelman overgaan. Met geconcentreerd verdedigen en goed combinatie spel was OWIOS de bovenliggende partij. Toch kwam de 0-1 uit de lucht vallen. Een mooie strakke hoekschop van Bennie Veldhoen werd in de 14e min bij de tweede paal ingekopt door Henrico Spronk.

OWIOS bleef aanvankelijk de bovenliggende partij maar gaande weg de eerste helft kwam Horst wat meer opzetten. Peter Veldkamp had de handen vol aan de snelle Anderson Lima en spits Albert van Nijhuis is een spits die constant in de gaten moet worden gehouden. De enige grote kans voor Horst kwam in de 42e min toen Lima vrije doortocht kreeg op rechts maar zijn schot belandde in het zijnet. In de 44e min had OWIOS een levensgrote kans om op 0-2 te komen. Een vrije trap van Bennie Veldhoen viel pardoes voor de voeten van Henrico Spronk. Één meter voor de doellijn staande schoot hij de bal echter tegen doelman Vliek aan.

In de 45e min moest Marcel van der Beek knap redden toen een verkeerd geraakte bal van Peter Veldkamp in het doel leek te verdwijnen. Na de rust ging FC Horst op jacht naar de gelijkmaker. OWIOS werd terug gedrongen zonder tot echte kansen te komen. OWIOS moest het hebben van counters en was enkele malen gevaarlijk met hoekschoppen.

Horst raakte geïrriteerd en het spel lag vaak stil door de vele overtredingen aan beide kanten. De warrig leidende scheidsrechter was hier mede de oorzaak van. Het duurde tot de 73e min voordat Horst op gelijke hoogte kwam. Een vrije trap werd het strafschopgebied in gedraaid, niemand deed iets behalve Robin van Wijnbergen die bij de tweede paal binnenkopte.
Lang leek de wedstrijd op een 1-1 gelijkspel uit te draaien, maar in de 91e min kwam Horst op voorsprong toen de ingevallen David Maat balverlies leed bij het uitverdedigen en de bal vervolgens op de paal geschoten werd.
De terugspringende bal werd hierna alsnog tot doelpunt gepromoveerd: 2-1. OWIOS leek verslagen, alles en iedereen ging naar voren en kwam tot plezier van de vele Oldebroekers toch nog op gelijke hoogte. Een afvallende bal werd door David Maat in de verre hoek gekruld, daarmee zijn fout goed makend.


Over de gehele wedstrijd gezien een verdiend gelijkspel voor OWIOS dat hierdoor mede door het gelijke spel van koploper DFS met de inhaal wedstrijd tegen ESA a.s.zaterdag op Bovenmolen in het verschiet, mee blijft doen om de bovenste plaats. De aanvang zaterdag is 14.30 uur.

 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten