donderdag 29 november 2012

OWIOS in sensationele wedstrijd langs WHC

OWIOS haalde in Wezep tegen hoofdklasser WHC de volgende ronde in de beker door in een spectaculaire wedstrijd verdiend met 0-1 te winnen.
Onder grote belangstelling speelde OWIOS als een team tegen de 11 individuen uit Wezep.

Het begin was aftastend maar de OWIOS spelers waren goed bij de les. Goed voetballend probeerde het WHC zo ver mogelijk van het door Mathijs Kuiper verdedigde doel te houden. Kuiper die volgens afspraak de bekerwedstrijden keept, groeide uit tot de grote uitblinker. In de 18e min kreeg WHC dat tot dan toe nog geen kans had gehad een grote mogelijkheid. Korf schoot een teruggetrokken bal hard in maar Kuiper redde prachtig.

In de 21e min leek OWIOS de score te openen. Een vlotte aanval leek afgerond te worden door Gerdo van ’t Hul maar deze werd door een overtreding hiervan afgehouden. De strafschop werd echter door William van den Hul gemist, doelman Koornberg stopte de bal.
Even was OWIOS van slag en WHC leek te profiteren. Een vrije trap van Dave Huijmans bereikte Biya wiens omhaal schitterend over de lat werd getikt door Kuiper. Even later werd een knal van Draganovic eveneens onschadelijk gemaakt door Kuiper. Ook doelman Koornberg van WHC bleef niet zonder werk en moest handelend optreden bij pogingen van Mensink en Veldhoen. In de slotminuten van de eerste helft kregen beide ploegen nog een goede mogelijkheid. Een kopbal van Admiraal trof net geen doel en aan de andere kant kon Gerdo van ’t Hul een goed breed gelegde bal niet tussen de palen krijgen.

De tweede helft bracht alles wat voetbal zo’n leuk spelletje maakt. Strijd, veel kansen, spectaculaire reddingen, overtredingen en gele en rode kaarten. WHC drong OWIOS naar achter, kreeg ook voldoende kansen de score te openen, maar vooral spits Kardag mistte de mooiste kansen of vond Kuiper op zijn weg. OWIOS loerde op de counter, kreeg wel wat mogelijkheden, maar werd ver teruggedrongen. Onder aanvoering van de uitblinkende Ben Snoek gaf de OWIOS verdediging echter geen krimp. Als Kardag dan ook de bal vanaf twee meter nog niet in het doel krijgt
valt vaak de goal aan de andere kant. Een diepe bal van Patrick Mensink bereikte de op snelheid liggende William van den Hul, die doelman Koornberg omspeelde maar ten val werd gebracht, met een strafschop tot gevolg. WHC was het hier niet mee eens, en liep tegen 2 rode kaarten op. Koornberg voor de overtreding en Kardag wegens protesteren. Na een oponthoud van 5 minuten verzilverde Henrico Spronk tot grote vreugde van de vele OWIOS supporters koel de strafschop: 0-1.

In de laatste minuten werd de voorsprong niet meer weggegeven. Na het laatste fluitsignaal leek het wel of de Champions Leaque was gewonnen. Uitzinnige spelers vielen elkaar om de hals, WHC beteuterd achterlatend. Het bleef nog lang onrustig in Wezep.