donderdag 22 november 2012

Competitieweek 9: Batfighters 3 is koppositie kwijt

De vier teams van Batfighters Elburg speelden vrijdag hun laatste uitwedstrijd van het seizoen. Team 1 moest helaas met twee spelers op pad, team 2 haalde een kleine overwinning en de andere twee teams werden helaas met ruime cijfers verslagen. Een overzicht van de resultaten.

Batfighters 1 kon tegen De Brug 3 maar twee spelers opstellen vanwege een blessure bij Arjen Koops. Een invaller kon helaas niet geregeld worden, waardoor Stefan en René Vlieger in Apeldoorn dus met een 3-0 achterstand begonnen. Na drie partijen stond het weer gelijk, maar moeiteloos ging dat zeker niet. René leek in de eerste partij simpel van John Hartgers te winnen. Bij 10-6 in de derde game gaf Hartgers een hoge bal, om vervolgens alvast bij de tafel weg te lopen. René stond hier zo van te kijken, dat hij de bal mis sloeg. Hij verloor vervolgens de derde en daarna ook de vierde game (ondanks een 7-1 voorsprong). In de beslissende game liet René opnieuw enkele matchpoints liggen, maar vervolgens trok hij met 12-10 toch nog de partij naar zich toe.
Van alle gewonnen partijen was alleen die allereerste echt spannend. Uiteindelijk voorkwam Marco Noort dat de Elburgers met twee man een zege haalden. Hij versloeg eerst René in drie games en in de laatste partij kon Stefan net geen beslissende game eruit slepen. Eindstand: 5-5, gezien de omstandigheden een redelijk resultaat.


Batfighters 2 keek in Ens snel tegen een 3-0 achterstand aan tegen Smash-In, maar uiteindelijk gingen de Elburgers toch met een  overwinning naar huis: 4-6. Gerrit Ruyter en Gerard Tomassen pakten allebei twee punten en Ayad Haba voegde er één aan toe. Ook het dubbelspel werd gewonnen. Met nog één wedstrijd te gaan is het al zeker dat team 2 op de vierde plaats gaat eindigen.

Voor Batfighters 3 stond vrijdag de kraker tegen Emmeloord op het schema. Vooraf was het verschil twee punten in het voordeel van de bezoekers, die de thuiswedstrijd met 7-3 wonnen. Zoals verwacht speelde Emmeloord in een sterkere opstelling dan in Elburg. Jan Crielaard was er toen niet bij, en hij maakte vrijdag het verschil. Zelfs Hetty Kamphorst, die nog geen enkele partij had verloren, lukte het niet om Crielaard te verslaan. Ze won wel haar andere twee partijen, maar helaas pakten Gerrit van de Poll en Hans Jurriëns geen punten en ging voor het eerst deze competitie het dubbelspel verloren. Eindstand: 8-2, waarmee Emmeloord dus de koppositie overneemt. Team 3 staat daar nu twee punten achter. Aangezien het onderlinge resultaat in het voordeel van Emmeloord is, lijkt het onwaarschijnlijk dat de Elburgers de titel nog gaan pakken. Batfighters 3 speelt nog thuis tegen Smash’70, Emmeloord krijgt Zwartsluis op bezoek. Beide duels eindigden eerder deze competitie in 8-2.

Batfighters 4 speelde vrijdag een uitwedstrijd tegen koploper Effect 3 in Mariënheem. Een wedstrijd waarin de thuisploeg bij een ruime overwinning het kampioenschap kon veiligstellen, en dat gebeurde ook: 9-1. Mark Moorman behaalde het enige Elburgse punt, Gert-Jan van der Linde en Heinz Klein bleven puntloos. Alle beslissingen in de 4e klasse A zijn daardoor al gevallen. Batfighters 4 gaat op een keurige vierde plek eindigen, tenzij in de laatste wedstrijd niet meer dan één punt wordt gepakt.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten