zondag 11 november 2012

OWIOS bindt ook Zwart-Wit'63 aan de zegekar

OWIOS blijft het goed doen dit seizoen. Zaterdagmiddag was het met 3-0 te sterk voor Zwart Wit ’63 uit Harderwijk.
De eerste helft was er één van een matig gehalte, met twee gelijkwaardige ploegen die allebei nauwelijks kansen wisten te creëren. Patrick Mensink stuitte, namens OWIOS, met een hard schot op doelman Tadixz en Zwart-Wit aanvaller van de Loo schoot in kansrijke positie hoog over.

Na rust was er meer te beleven op Bovenmolen. Zwart Wit voetbalde goed mee tot aan de ‘16’ maar was machteloos in het vervolg. OWIOS bleef dreigend door William van den Hul en Bennie Veldhoen. De eerste grote kans was voor Zwart Wit. In de 52e min schoot Westhout hard laag in maar Marcel van der Beek redde fraai.
Nadat in de 54e min Patrick Mensing een grote schietkans verzuimde af te ronden viel één min later toch de 1-0. Doelman van der Beek speelde Richard Schoeber in wiens pass de op snelheid liggende William van den Hul bereikte die zijn tegenstander maar uitkapte en mooi inschoot. Zwart Wit zocht de aanval maar bleef besluiteloos voor het OWIOS doel. OWIOS verzuimde hierna verder afstand van de Harderwijkers te nemen zodat de wedstrijd spannend bleef.

In de laatste minuten werden dan eindelijk de bevrijdende treffers gescoord. In de 87e min ontweek William van den Hul uitstekend buitenspel, hij bleef prima achter de breed gegeven bal van Bennie Veldhoen en scoorde beheerst de 2-0. In de 90e min scoorde William ook nog de 3-0 toen hij wederom door uitblinker Bennie Veldhoen vrij gespeeld werd. OWIOS blijft meedoen om de bovenste plaatsen.

A.S. Zaterdag krijgt het een zware klus voor de kiezen. In Horst ontmoet het het sterke FC Horst, kanshebber voor de titel dit seizoen. Aanvang 14.30 uur.