vrijdag 9 november 2012

OWIOS ontvangt Zwart-Wit ’63

Zaterdag staat in Oldebroek de wedstrijd van OWIOS tegen Zwart-Wit ‘63 op het programma om 14.30 uur.
Deze competitiewedstrijd staat onder leiding van de heer A. Th. de Witte uit Ermelo.

De degens van OWIOS en Zwart-Wit ’63 kruisen zich dit seizoen weer. In de seizoenen 2008-2009 en 2009-2010 in de 2e klasse werd het in Oldebroek 1-1 en 0-0 en bij Zwart-Wit ’63 werd er gewonnen door Zwart-Wit ‘63 met 4-1 respectievelijk 2-1. In het seizoen 2002-2003 kwamen beide ploegen elkaar tegen in de 1e klasse en werd er 3-3 gelijkgespeeld in Oldebroek en uit verloor OWIOS met 3-2.

De laatste wedstrijden hapert de machine bij Zwart-Wit ’63. Uit de eerste 5 wedstrijden werden er verdienstelijk 8 punten behaald. Uit de laatste 4 wedstrijden werden er geen punten gepakt. Tussendoor zorgde Zwart-Wit ’63 nog wel voor een bekerstunt door Nunspeet in eigen huis te verslaan met 2-0. Afgelopen week werd er met 4-0 verloren van Veensche Boys. Meer dan een helft speelde Zwart-Wit ’63 met 10 man en een kwartier voor tijd viel de beslissing met het tweede doelpunt. Zwart-Wit ’63 vindt zichzelf nu terug op de 12e positie met 8 punten uit 9 wedstrijden.

OWIOS won vorige week uit bij asv Dronten met 2-1 en op deze manier werd de nederlaag van het voorgaande seizoen sportief gerevancheerd. Met de rust stond OWIOS met 1-0 achter, maar vlak na rust werd de achterstand omgezet in een voorsprong door doelpunten van William van den Hul en een eigen doelpunt. Door de overwinning ziet OWIOS zich terug op de 2e positie.

Zwart-Wit ’63 is echter geen gemakkelijke tegenstander voor OWIOS. De afgelopen jaren heeft OWIOS in de competitie niet gewonnen van Zwart-Wit ’63. Thuis werd er gelijkgespeeld en uit werd er verloren. OWIOS zal er alles aan willen en moeten doen om eindelijk eens als overwinnaar naar voren te komen. Daarentegen zal Zwart-Wit ’63 de punten hard nodig hebben om de aansluiting te vinden met de middenmoot. Het beloofd dus een spannende wedstrijd te worden.