dinsdag 24 april 2012

Unieke wielertoertocht tegen de ziekte van Duchenne!

Op zaterdag 26 mei 2012 vindt de Veluwe Duchenne Heroes wielertoertocht plaats. Deze tocht gaat over een uniek parcours op de Veluwe. De organisatie is in handen van het Duchenne Heroes team Mud4Muscles dat wordt gevormd door Wilco in ’t Veld, Marcel van Essen en Rob, Dennis en Stefan Plugge. Samen zullen zij van 9 tot en met 15 september in 7 dagen 700 km mountainbiken door 4 landen om zo zoveel mogelijk geld op te halen voor het Duchenne Parent Project.

Het Duchenne Parent Project zet zich in voor onderzoek naar de genezing van de ziekte van Duchenne, een progressieve spierziekte die zich bij jonge kinderen (voornamelijk jongens) doet voorkomen. Jaarlijks krijgen vele jonge kinderen deze diagnose. De ziekte betekend voor deze kinderen dat zij vaak al op jonge leeftijd afhankelijk zijn van een rolstoel en rond hun twintigste jaar van kunstmatige beademing.

De tocht zal starten bij AC Restaurant ’t Harde. Alle wielerfanaten uit de omgeving zijn welkom. Zij kunnen kiezen uit 2 afstanden, 50 of 100 kilometer. Het parcours bestaat uit 2 lussen van 50 kilometer, dit betekend voor de mensen die 50 kilometer fietsen dat ze mogen kiezen welke van de 2 routes ze willen rijden. De deelnemers die voor de 100 kilometer gaan kiezen eerst een lus waar ze mee willen beginnen. Ze kunnen er dan na de eerste 50 kilometer voor kiezen om even te pauzeren en vervolgens verder rijden over de andere route. De 2 unieke routes worden op de dag zelf bekend gemaakt, wel kan de organisatie alvast verklappen dat het een afwisselende tocht is en dat deze zeker niet gaat vervelen. De tocht zal voor de start worden uitgezet met pijlen en er is tevens een GPS route beschikbaar. Deze GPS route zal alleen beschikbaar zijn voor (betalende) deelnemers en kan via de internet site worden aangevraagd.
De inschrijfkosten voor de tocht bedragen 10 euro. Dit bedrag wordt 1 op 1 overgemaakt naar het Duchenne Parent Project. Om wat terug te doen voor de deelnemers hebben we een aantal ondernemers bereid gevonden om producten te leveren voor de deelnemers. Zo kunnen wij onze deelnemers vooraf het een en ander aan voeding bieden voor tijdens de tocht (zolang de voorraad strekt).

Voor verdere informatie en het aanvragen van de GPS route kunnen mensen terecht op onze website www.mud4muscles.nl.
Deelnemers kunnen zich op zaterdag 26 mei tussen 8.00 en 10.00 uur inschrijven en starten op de parkeerplaats van AC Restaurant ’t Harde, Eperweg 94 (nabij A28 afrit 16).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten