zondag 15 april 2012

DOS'37 laat de Elburger SC kansloos

De Elburger Sportclub, dat al zes wedstrijden op rij niet meer had verloren, heeft het in de thuiswedstrijd tegen DOS´37 uit Vriezenveen niet kunnen bolwerken en incasseerde een vrijwel kansloze 3-1 nederlaag. Met nog drie duels voor de boeg gaat het er steeds meer op lijken dat handhaving middels promotie/degradatiewedstrijden het hoogst haalbare is voor de blauw-witten.

De fysiek sterke gasten waren mede gezien hun uitstekende positiespel vrijwel gedurende de gehele wedstrijd de bovenliggende partij. Eén van de weinige wapenfeiten voor rust was een uitstekende kans voor Remco Timmer, die doelman Pâgtrick Nitert echter op z´n weg vond.

Na bijna twintig minuten spelen opende DOS de score middels Erik Meijerink die in eerste instantie niet aan de aanval deelnam maar vervolgens al dan niet in buitenspelpositie met een fraaie treffer de score opende. Met Richard Boer en Mark Jaket in de ploeg ging de thuisclub direct na de hervatting op zoek naar de gelijkmaker, maar kansen ontstonden er nauwelijks.

Dat de gasten vervolgens de score wisten te verdubbelen was meer dan verdiend.

Nick Pikkemaat rondde een goed lopende aanval middels een kopbal doeltreffend af. Vijftien minuten voor tijd viel het doek definitief voor de thuisclub, doordat Rob ten Hove na een uitstekende combinatie de bal eenvoudig langs doelnman Frans Koornberg binnen tikte.
Remco Timmer zorgde in de slotminuten nog voor de ere-treffer.

Volgende week gaan de Elburgers naar Barneveld om het tegen SDVB op te nemen, aanvang 15.00 uur.