vrijdag 20 april 2012

Derby op sportpark Schenk: sv 't Harde - VSCO'61

Met nog drie wedstrijden te gaan in de 2e klasse G is het op meerdere fronten nog spannend. Het moet gek lopen wil Blauw-Geel geen kampioen worden, maar voor de onderste plekken en de derde periode ligt de strijd nog geheel open. ’t Harde krijgt zaterdag VSCO ’61 op bezoek.

Beide ploegen staan met 35 punten gedeeld vierde, waarbij VSCO een beduidend beter doelsaldo heeft. Er is nog een scenario mogelijk dat een van beide ploegen op de elfde plek belandt, de plek die nacompetitievoetbal tot gevolg heeft.

Zowel ’t Harde als VSCO zal dus aan die onzekerheid een einde willen maken door te winnen in deze derby. De Kanaries uit Oosterwolde kunnen zich dan opmaken voor de nacompetitie voor promotie naar de 1e klasse, doordat men de eerste periodetitel heeft gepakt.

’t Harde kan vertrouwen putten uit de derby van vorige week tegen Owios, toen er bij vlagen erg goed gevoetbald werd. Ook zullen de groen-witten met een goed gevoel terugdenken aan de wedstrijd eerder dit seizoen tegen VSCO. Toen werd de ploeg uit Oosterwolde verslagen door een laat doelpunt van Henk Elskamp (0-1).

Het belooft een interessante derby te worden tussen twee ploegen die elkaar weinig ontlopen. Het duel op Sportpark Schenk begint om 14.30 uur. De arbitrage is in handen van scheidsrechter Meilink uit Enter.

bron: sv 't Harde 


Derby tussen sv ’t Harde en VSCO’61

Zaterdag speelt VSCO’61 haar laatste derby van dit seizoen. Op sportpark Schenk in ’t Harde treffen de kanaries de plaatselijke SV. Het duel begint om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter R. Meilink uit Enter.

Goede herinneringen bewaart VSCO’61 niet aan de gespeelde derby’s. Tot op heden werden alle drie gespeelde derby’s met 1-0 verloren. Ook de thuiswedstrijd tegen sv ’t Harde werd deze stand bereikt na een doelpunt van Henk Veldkamp in blessuretijd. Qua spelbeeld en qua kansen tegen de verhouding in, maar daar werd niet om gemaald in het kamp van sv ’t Harde.

Sv ’t Harde bezet momenteel de vijfde plaats op de ranglijst met 35 punten. VSCO’61 heeft evenveel punten, maar het doelsaldo van de Oosterwoldenaren is aanzienlijk beter (+16). Het duel zaterdag heeft dan ook als rechtstreekse inzet de vierde plaats. Winst betekent zaterdag ook voor beide teams zekere handhaving. Nu scheiden beide ploegen vijf punten van een plek in de nacompetitie om degradatie te voorkomen. Zelfs met 35 punten bestaat nog geen zekerheid, maar het moet wel heel raar lopen om nog op een nacompetitieplek terecht te komen.

Het is moeilijk te voorspellen wie zaterdag aan het langste eind gaat trekken of dat de punten toch verdeeld worden. Vorig seizoen wist VSCO’61 in een knotsgekke slotfase uiteindelijk met 2-4 te winnen. Een derby blijft echter een derby en daarmee onvoorspelbaar. Hopelijk dat het een boeiend en sportief duel wordt en dat het beste team mag zegevieren.

bron: VSCO'61

Geen opmerkingen:

Een reactie posten