zondag 29 april 2012

KV Elburg laat punt liggen

KV Elburg speelde zaterdag tegen IJsselvogels uit Moordrecht. IJsselvogels is de nummer twee van de ranglijst, maar Elburg speelde opnieuw een sterke wedstrijd. De wedstrijd eindigde in een gelijkspel (10-10) zodat de ploegen de punten deelden.

Na afloop was er toch enige teleurstelling in het Elburger kamp. Op voorhand zou zijn getekend voor een gelijkspel, na de wedstrijd heerste het gevoel dat men een punt had laten liggen. Teambegeleider Albert Steert: “We staan de hele wedstrijd voor maar laten het in de slotfase liggen. Over de hele wedstrijd gezien hadden we de twee punten verdiend.”

Elburg trad aan zonder de geblesseerde Rutger Bruinink.

Met name in de eerste helft werd er weinig gescoord. Enerzijds kwam dat door het winderige weer, maar aan de andere kant was de afwerking bij beide teams matig. Na rust een beter Elburg dat een klein gaatje van twee doelpunten kon slaan. Die kleine voorsprong bleef tot vijf minuten voor het eindsignaal staan.
In de slotfase kon Elburg echter niet voorkomen dat IJsselvogels alsnog langszij kwam.

Na afloop werd ook nog bekend dat directe concurrent CSL ook gewonnen had. Elburg blijft hierdoor laatste in de Overgangsklasse D. In de resterende drie wedstrijden moeten er nog vier punten worden gehaald van de laatste plaats te komen. Dan nog zal er een beslissingswedstrijd moeten worden gespeeld om klassebehoud veilig te stellen.