donderdag 12 april 2012

Vrijdagavond de groenwitte derby: OWIOS - sv 't Harde

VRIJDAGavond om 19.15 uur wordt op sportpark Bovenmolen in Oldebroek de groenwitte derby afgewerkt.

Lees hoe de verenigingen deze wedstrijd voorbeschouwen.

De groenwitten uit Oldebroek zijn met een slechte serie bezig en hebben hun positie in de kop van het klassement moeten verruilen voor een positie in de middenmoot. Momenteel wordt de 7e positie op de ranglijst ingenomen met enkele concurrenten op het vinkentouw.

Aan de uitwedstrijd in ‘t Harde houdt OWIOS wel goede herinneringen over, toen werd in een spectaculaire wedstrijd aan het langste eind getrokken met 3-4. Doelpunten voor OWIOS werden gemaakt door Gerdo van ’t Hul, Ronald van der Beek, William van den Hul en een eigen doelpunt..

Vorige week wisten de Oldebroekers geen punten mee te nemen uit Ederveen, er werd met 2-0 verloren van Advendo ’57. ’t Harde wist zaterdag met 3-1 te winnen van Zeewolde, paasmaandag werd de inhaalwedstrijd in Hierden echter met 3-1 verloren. De ‘andere’ groenwitten bezitten momenteel de 5e positie op de ranglijst met 34 punten uit 22 wedstrijden, dat zijn er 3 meer dan OWIOS. Daarmee is meteen het belang van deze wedstrijd gezegd, als OWIOS zich het in de laatste weken niet te moeilijk wil maken zullen er nog enkele punten gepakt moeten worden. Mocht men vandaag de punten op Bovenmolen kunnen houden dan kan men in punten gelijk komen met de buurman uit ’t Harde. Daarmee hoeft men in het restant van de competitie niet bang te zijn voor een positie onderaan de ranglijst. Echter de positie 11 (Advendo ’57) heeft slechts 2 punten minder dan OWIOS en dat is de positie vanwaar men in ieder geval nacompetitie dient te voetballen. Dus men kan in Oldebroek nog zeker niet achterover leunen en zullen in de komende weken de nodige punten gepakt moeten worden.

Eens zien hoe de scheidende en de nieuwe hoofdtrainer van OWIOS de zaken voor elkaar hebben en wat er uit de hoge hoed getoverd wordt. De wedstrijd staat onder leiding van de scheidsrechter, de heer I. Avci uit Kampen.

Volgende wedstrijd is: OWIOS  - Hierden (21-4-‘12 om 14.30 uur).

Zaterdag 28 april is een ‘vrije’ zaterdag en wordt niet in competitieverband gespeeld.

Bron: Owios


Belangrijke derby voor ‘t Harde

Na de twee wedstrijden tijdens het Paasweekend speelt ’t Harde vrijdagavond de derby in Oldebroek tegen OWIOS. Een belangrijke wedstrijd voor beide ploegen.

OWIOS beleeft matige weken, want de laatste vijf duels gingen verloren. De Oldebroekers staan daardoor nu op een zevende plek met 31 punten. Men is nu slechts twee punten verwijderd van de elfde plek,die ook nacompetitievoetbal tot gevolg heeft. Hoog tijd dus voor OWIOS om weer eens punten te pakken met nog vier wedstrijden te gaan dit seizoen.

’t Harde staat drie punten boven de Oldebroekers en is daarmee ook nog niet geheel veilig. Van plek vier tot en met plek elf is het dringen geblazen. Een overwinning zou de groen-witten in ieder geval in veilige haven brengen. Een duidelijke opgave voor de ploeg van Erwin Brem, die zelf natuurlijk graag van zijn toekomstige club wil winnen. Daarnaast heeft ’t Harde nog iets goed te maken na de 4-3 nederlaag eerder dit seizoen tegen OWIOS.

Naast de gebruikelijke prestige van een derby staan er dus voor beide ploegen de nodige belangen op het spel. Vroegtijdige handhaving zodat de laatste wedstrijden vrijuit gespeeld kunnen worden. Hopelijk trekt deze derby op de vrijdagavond veel supporters naar Sportpark Bovenmolen. De aftrap is om 19.15 uur en het duel staat onder leiding van scheidsrechter Avci.

Bron: sv 't Harde

Geen opmerkingen:

Een reactie posten