zondag 22 april 2012

Bossini G.S.Stars dichtbij verrassing

Vrijdag 20 april speelden de heren van Bossini G.S.Stars in 't Huiken hun laatste competitiewedstrijd van dit seizoen. Tegenstander was de nummer vier van de ranglijst STOL-Grasshoppers uit Katwijk.
De uitwedstrijd ging voor de Elburger kansloos verloren met 123-85. Er was dus wat recht te zetten.

De tribunes van sporthal 't Huiken waren goed gevuld met veel jeugdleden. Zij hadden 's middags een leuke clinic gehad van Florian de Vries en Rik van de Nes van Pass & Play. Het enthousiasme van de clinic namen de kids mee naar de tribune en onder luid gejuich schoot Bossini G.S.Stars uit de startblokken. Wederom ging Michel van Houten voorop in de strijd. Met elf punten in het eerste kwart bracht hij de groene brigade op stoom en liepen de Elburgers uit naar een voorsprong van 21-14 na het eerste kwart.

Joachim van de Weg gaf bij de start van het tweede kwart het team opnieuw een dosis extra energie door in één minuut te tekenen voor 8 punten. Bossini G.S.Stars loopt uit naar een voorsprong van 15 punten en heeft tot dan de wedstrijd onder controle. De bezoeker krijgen echter wel steeds meer kansen, maar verzilveren deze nog niet. Stand bij rust 45-30 in het voordeel van Elburg.

In het derde kwart verandert de verdedigingstactiek van de ploeg uit Katwijk. Ze gaan een zone verdediging spelen en halen hiermee de Elburgers flink uit hun ritme. De nummer 8 van STOL-Grasshoppers, Marcus Potters, blijkt aan de andere kant van het veld een plaag voor de verdediging van Bossini G.S.Stars. De thuisploeg valt compleet stil en weet in het derde kwart slechts twee keer te scoren. Door een 5-21 run van de bezoeker verdwijnt de voorsprong als sneeuw voor de zon. Aan het einde van het derde kwart is de stand met 50-51 nagenoeg gelijk.

Het vierde kwart gaat tot de zevende minuut gelijk op. Bij een stand van 64-65 maakt Wesley Groen van STOL-Grasshoppers een knappe driepunter. Vervolgens lijden de Elburgers twee keer onnodig balverlies en scoren de Katwijkers twee makkelijke lay-ups. De achterstand loopt zo op naar 12 punten met nog 1:30 minuut te spelen. Bossini G.S.Stars probeert door P's te maken en de bezoekers naar de vrijeworplijn te sturen nog wat te forceren. STOL-Grasshoppers blijft echter koelbloedig en scoort 6 van de 8 vrijeworpen. Hierdoor lukt het de thuisploeg niet meer om dichterbij te komen en gaat de winst met 68-78 naar de Katwijkers.

Jammer, want er had meer in gezeten. Bossini G.S.Stars zet echter wel een reeks goede wedstrijden neer aan het einde van de competitie en eindigt op plaats tien. Ze houdt Uitsmijters en CobraNova onder zich en zal dus volgend seizoen weer uitkomen in de Landelijke Eerste Divisie.