zondag 8 april 2012

Derde gelijke spel op rij voor de Elburger SC

Het derde achtereenvolgende gelijke spel (1-1) in de uitwedstrijd tegen mededegradatiekandidaat  Zwart Wit ´63 te Harderwijk voelde voor Elburger Sportclub een beetje aan als een nederlaag. Door het krampachtige en behoudende spel van beide ploegen werd het daarbij eigenlijk nooit een echte wedstrijd.

Na een aarzelend begin waren de betere kansen voor de Elburgers, maar na ongeveer een half uur spelen kwamen de Harderwijkers toch onverwachts aan de leiding. Bij een niets aan de hand lijkende aanval greep de verder foutloos acterende ESC-defensie niet afdoende in waardoor Jordy Ernsten doelman Frans Koornberg van dichtbij kansloos liet. De verdiende gelijkmaker liet echter niet lang op zich wachten. Een scherp genomen vrije trap van Richard Boer werd door Raoul Jessurun tenslotte via de tervergeefs graaiende doelman Maik Verhoef binnen getikt.  

Ook in de tweede helft lieten de Elburgers zich het meest gelden, maar doordat de onnauwkeurigheid en scherpte bij de aanvallers ontbrak kwam doelman Verhoef  steeds als overwinnaar te voorschijn.

De Zwart Witte aanvalslinie, met slechts 16 treffers de minst productieve in deze klasse, stuitte bij hun acties steeds op de solide Elburger defensie.  

In de slotfase leek de te laat ingebrachte Mark Jaket nog voor de winnende treffer te zorgen, maar zijn schot werd knap gekeerd door de Harderwijker sluitpost.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten