vrijdag 13 april 2012

Spannend slot competitie voor VSCO'61

Het slot van de competitie in de tweede klasse G belooft een spannende aangelegenheid te worden. Zaterdag speelt VSCO’61, de nummer vier, tegen Advendo’57, de nummer elf, tegen elkaar met slechts vijf punten verschil. Plaats nummer elf betekent nacompetitie voor behoud van de tweede klasse.

De ontknoping in de tweede klasse G gaat een spannend slot tegemoet. Onderin strijden Zeewolde, KHC en Zwolsche Boys een strijd wie van het rechtstreeks degradeert en een van hen zal de nacompetitie halen om degradatie proberen te ontlopen. De plek daarboven, de nummer elf in de competitie en nu bezet door Advendo’57, behoort tot de grote middenmoot die eindigt bij de nummer vier op de ranglijst VSCO’61.

VSCO’61 heeft na de winst zaterdag tegen de nummer twee DFS goede zaken gedaan en had door winst op paasmaandag in de uitwedstrijd tegen Veensche Boys de kroon op het seizoen kunnen zetten, maar dat pakte anders uit door met 1-0 te verliezen. VSCO’61 is dus nog allerminst verzekerd van klassenbehoud en daarom ook nog niet zeker om de eerste periodewinst te kunnen inzetten voor promotie naar de eerste klasse. Bizar, maar zo dicht ligt promotie en degradatie bij elkaar.
VSCO’61 heeft 34 punten en Advendo’57 29 punten. Daartussen bevinden zich nog zes ploegen die allemaal verwikkeld zijn om de strijd voor behoud in de tweede klasse. Advendo’57 uit is altijd een moeilijk te bestrijden tegenstander met een klein veld en een fysiek sterke ploeg. Vorig seizoen wist VSCO’61 echter vrij makkelijk met 0-4 te winnen, overigens op een bijveld. Dit seizoen kwam VSCO’61 in de thuiswedstrijd niet verder dan een 0-0 gelijkspel.

Wie gaat winnen is, zeker in de fase van de competitie, niet te voorspellen. Dat het spannend gaat worden, lijkt op voorhand wel zeker. De wedstrijd in Ederveen begint om 15:00 uur en staat onder leiding van de heer J.A.M. van Everlo uit Hengelo (ov).
De bus vertrekt vanaf sportpark De Heughte om 12:45 uur en na afloop van de wedstrijd wordt er onderweg nog even aangelegd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten