zondag 22 april 2012

VSCO’61 pakt winst in derby

In de uitwedstrijd tegen sv ‘t Harde weet VSCO’61 een 1-3 overwinning te boeken. Vooral de eerste helft ligt aan de basis van deze overwinning. VSCO’61 sprong echter slordig om met de kansen waardoor het na de aansluitingstreffer toch nog even spannend werd.

Vanaf aftrap krijgt VSCO’61 een geweldige kans. Op een voorzet van Peter Sleurink kopt Wim de Vries rakelings naast. In de 8e minuut scoort Wim de Vries wel de 0-1 op aangeven van Sander Vis. VSCO’61 is beduidend de betere partij en de 0-2 van Bert van ’t Hof in de 23e minuut op aangeven van opnieuw Sander Vis zet VSCO’61 op een zetel. VSCO’61 laat hierna de kansen liggen om de voorsprong te vergroten.  In de slotminuut moet VSCO’61 de 0-3 scoren, maar Sander Vis besluit zelf af te ronden in plaats van af geven, maar de bal gaat helaas naast.

De tweede helft heeft VSCO’61 opnieuw de beste kansen, maar verzuimd om te scoren. De 1-2 in de 77e minuur van Arno Leusink  brengt de spanning even terug. Vijf minuten later is de wedstrijd gespeeld. Op aangeven van Gerwin de Leeuw scoort Wim de Vries de 1-3. VSCO’61 kan zich nu opmaken voor de nacompetitie.
Bron: VSCO'61

s.v.’t Harde veel te lief

Wanneer VSCO uit Oosterwolde op bezoek komt en er dus sprake is van een derby en je hebt de wetenschap dat er uit is gewonnen en er bij winst uitzicht is op een derde plek in de eindrangschikking mag je toch enigszins verwachtten dat er voor gestreden mag en zou worden.
Nou niets was minder waar want VSCO was vooral in de eerste helft heer en meester en mocht s.v.’t Harde blij zijn dat de teller nog maar op 0-2 stond door doelpunten van Wim de Vries en Bert van ’t Hof.

Wanneer we hier de 100% kansen van VSCO bij optellen had de achterstand bij rust op z,n minst 0-4  kunnen zijn.
In de tweede helft nam trainer Brem wel wat maatregelen door alle drie de wissels in te zetten en werd de druk op de defensie van VSCO optisch iets groter maar echt gevaarlijk werden de Groen-witten niet.

Wel zorgde verdediger Arno Leusink voor de aansluitingstreffer en kon er misschien nog moed geput worden op een punt, maar deze droom spatte binnen  5 minuten al uiteen toen Wim de Vries de 1-3 binnen knikte.
Een mat en kleurloos s.v.’t Harde moest haar meerdere erkennen in VSCO en moet misschien wel een voorbeeld nemen aan uitblinker Rostand Tienntcheu Taboue die alle duels wist te winnen met sterk en fair spel en ondanks het feit dat zijn roots niet in Oosterwolde liggen hij wel met de juiste instelling een derby in is gegaan.

Bron: sv 't Harde