woensdag 25 april 2012

Batfighters sluiten seizoen succesvol af

Met drie overwinningen en een gelijkspel hebben de teams van Batfighters Elburg de competitie vorige week met succes afgesloten. De vereniging kan terugkijken op een zeer geslaagd voorjaar.

Batfighters 1 tweede plek in 1e klasse CNa het kampioenschap in de 2e klasse mocht team 1 zich dit voorjaar weer laten zien in de 1e klasse. Al snel bleek dat Arjen, Stefan, René en Rik prima konden meekomen tegen de opponenten uit Wezep, Hattem, Ens en Dalfsen. Uiteindelijk was alleen Tafeltennis Zwolle tweemaal te sterk en de Zwollenaren pakten dan ook verdiend het kampioenschap. Afgelopen vrijdag sloot team 1 de competitie af met een 4-6 zege op bezoek bij Wezep. Invaller Gerard Tomassen, die de zieke René verving, pakte heel knap twee punten. Met een voorsprong van tien punten op Wezep zijn de Elburgers op een keurige tweede plaats geëindigd.

Batfighters 2 kampioen in 3e klasse ITeam 2 ging in de 3e klasse I uitstekend van start met vijf overwinningen in de eerste vijf duels. Na twee kleine nederlagen, waaronder tegen concurrent Harderwijk 3, werd het bovenin echter toch weer spannend. De beslissing om het kampioenschap viel uiteindelijk pas op de laatste speeldag, toen Harderwijk met 3-7 onderuit ging tegen TT Zwolle. Batfighters 2 zette ondertussen een grote uitslag neer, waardoor het toch nog met zes punten voorsprong de titel pakte. Team 2: gefeliciteerd en succes in de 2e klasse!

Batfighters 3 tweede plek in 4e klasse KOok team 3 mocht lang hopen op het kampioenschap, dat met een verschil van vijf punten toch naar Smash’70 8 ging. Een 8-2 nederlaag tegen de Hattemers op de tweede speeldag bleek beslissend te zijn. In Elburg werd het later 5-5, wat aangeeft dat beide teams qua niveau weinig van elkaar verschilden. Team 3 verloor verder alleen nipt van nummer drie Hoonhorst en wist bijna alle overige duels overtuigend te winnen.

Batfighters 4 vierde plek in 4e klasse MBatfighters 4 kende met acht punten uit de eerste drie duels een moeizame start. Daarna begonnen de Elburgers echter aan een ongeslagen reeks die tot het eind van de competitie duurde. Vorige week werd de laatste wedstrijd met 3-7 gewonnen van ESV 1. Team 4 is daardoor geëindigd op de vierde plaats, waarmee de doelstelling (handhaving) bereikt is. Lange tijd was ESV de concurrent voor die vierde plaats, maar zij eindigden uiteindelijk tien punten achter de Elburgers. Een prima resultaat dus.

De competitie zit er dus alweer op, maar het seizoen is nog niet helemaal afgelopen. Deze week begint namelijk de bekercompetitie, waar Batfighters met één team aan meedoet. Meer info volgt binnenkort op de website van de Batfighters: www.batfighters.nl.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten