zondag 1 april 2012

Elburger SC speelt opnieuw gelijk

In de lastige uitwedstrijd tegen WVF te Westenholte heeft Elburger Sportclub opnieuw een verdienstelijk gelijkspel behaald; 2-2. De thuisclub trok het initiatief aanvankelijk naar zich toe, maar de sterke Elburger-verdediging  bleef voorlopig goed overeind. In aanvallend opzicht konden de blauw-witten nog maar weinig potten breken.

Vijf minuten voor rust echter had Marco de Vries zijn ploeg toch op voorsprong kunnen zetten, maar hij stuitte op de goed uit zijn doel gekomen Mike te Wiele. Op slag van de doelwisseling nam de thuisclub toch de leiding. De Elburgers waren even niet bij de les en de gevaarlijke Saba Gwedelidze schoot de bal van dichtbij langs Frans Koornberg.

Na de hervatting kwamen de blauw-witten veel beter uit de kleedkamer en gingen meteen op zoek naar de gelijkmaker en die kwam er ook ! Na een uitstekende aanval tikte Remco Timmer de bal voor de voeten van Robbert van Schie die doelman Te Wiele van dichtbij kansloos liet. De Elburgers waren nu duidelijk de bovenliggende partij en een uitstekende kopbal van Raoul Jessurun, die  maar ternauwernood door Te Wiele uit de bovenhoek werd getikt en een goed geplaatst schot van Van Schie hadden de Elburgers in die fase op een verdiende voorsprong moeten zetten.

Het doelpunt viel echter aan de andere kant toen de te veel vrijheid genietende Gwedelidze doelman Koornberg opnieuw passeerde. De onverzettelijkheid van de blauw-witten bleef niet onbeloond, al had men hiervoor wel de hulp nodig van een WVF-verdediger, die de bal na een scherp genomen hoekschop van Richard Boer onhoudbaar achter zijn eigen doelman kopte, 2-2.

Zaterdag 7 april neem de Elburger SC het in Harderwijk op tegen Zwart-Wit'63, aanvang is 14.30 uur.