woensdag 4 april 2012

Sponsors OWIOS op bezoek bij FC Twente

Afgelopen zaterdagavond 31 maart heeft de sponsorcommissie van voetbalvereniging OWIOS een gezellig uitje geregeld naar de wedstrijd FC Twente-Roda JC. Voor deze gelegenheid waren een groot aantal sponsors met relaties of introducés uitgenodigd. Zo'n 40 personen verzamelde zich op de parkeerplaats van OWIOS om in te stappen op de bus richting Enschede. Aangekomen in de Grolsch Veste werden de sponsors verwelkomd in de Arke Lounge op de hoofdtribune. Voor iedereen was er een hapje en een drankje en een FC Twente-sjaal.

In de sfeervolle Veste zagen de sponsors dat de Tukkers aanvallende intenties hadden door nadrukkelijk de aanval te zoeken en de bezoekers uit Kerkrade op eigen speelhelft vast te zetten. Hoewel FC Twente aantoonde graag te willen, slaagde de ploeg er niet in om in de openingsfase tot echte kansen te komen. Naar mate het duel vorderde, voerde de ploeg van Steve McClaren de druk naar voren op. Roda JC werd hierdoor gedwongen meer in te zakken.
De verdedigende tactiek van de bezoekers zorgde er voor dat FC Twente moeizaam tot kansen kon komen. Voor rust was het Plet, die op aangeven van Chadli de beste mogelijkheid kreeg. Na de hervatting voerde FC Twente de druk naar voren verder op, en met succes. Nadat Roda JC-doelman Kieszek redding bracht op de kopbal van Janssen en ook de inzet van Leroy Fer wist te keren, was het even daarna wel raak. Ola John zette goed door en veroverde een corner. Vervolgens was het de mee opgekomen Douglas die hard raak kopte 1-0. Ook na het openingsdoelpunt bleef FC Twente het duel controleren en nadrukkelijk zoeken naar een grotere voorsprong.

In de laatste fase van het duel maakte Wesley Verhoek voor het eerst zijn opwachting in De Grolsch Veste, als vervanger voor Plet. Hoewel de Tukkers, mede omdat Roda JC na de achterstand ruimte prijs moest geven, mogelijkheden kregen, bleef de beslissende eindpass steeds uit. Hierdoor bleef het duel spannend. De definitieve beslissing kwam zes minuten voor tijd. Een vlot lopende aanval kwam uit bij Ola John. De vleugelspeler had oog voor de vrijstaande Verhoek, die zijn eerste optreden in Enschede bekroonde met de tweede treffer van de Tukkers. Daarmee boekte FC Twente een verdiende 2-0 overwinning op Roda JC met Douglas als uitblinker van de avond.

Na afloop was er voor de sponsors voldoende tijd voor de gezellige derde helft en rond elf uur zijn we weer met de bus terug huiswaarts gekeerd. Een leuk voetbalavondje waarbij de sponsors enorm hebben genoten dus voor de sponsorcommissie van OWIOS weer een geslaagde activiteit om de sponsors te waarderen voor de belangrijke rol die ze spelen binnen OWIOS.